Европейският съюз трябва да съкращава своите бюджетни разходи след напускането

...
Европейският съюз трябва да съкращава своите бюджетни разходи след напускането
Коментари Харесай

Жан-Клод ​Юнкер обеща съкращения в кохезионната политика

Европейският съюз би трябвало да редуцира своите бюджетни разноски след напускането на Англия. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на конференцията след края на срещата на върха, на която се обсъждаше 7-годишната бюджетна рамка на Европейски Съюз за 2021-2027 година

 © Българска телеграфна агенция
„ Ще ни се наложи да съкратим двете най-големи европейски стратегии – Общата земеделска политика и Кохезионната политика. Ако не създадем това, ще ни се наложи да съкратим с 45% всички останали стратегии на Европейски Съюз “, сподели Юнкер.

Той също по този начин означи, че тези съкращения на разходната част от бюджета на Европейски Съюз неизбежно ще бъдат съпроводени от увеличението на вноските на европейските страни в общия бюджет.

„ Този диалог на срещата мина по-добре, в сравнение с чаках. 14-15 от 28 страни показаха подготвеност да усилят вноските си в бюджета на Европейски Съюз “, сподели Юнкер.

Въпросът с какъв брой би трябвало да бъдат увеличени националните вноски в бюджета на Европейски Съюз не е обсъждан на днешната среща и страните не са поели никакви съответни задължения, оповестяват източници осведомени с диалозите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР