Европейският съюз трябва да реформира начина, по който се управлява,

...
Европейският съюз трябва да реформира начина, по който се управлява,
Коментари Харесай

Германският външен министър призова ЕС за твърд отговор, когато САЩ "пресичат червени линии"

Европейският съюз би трябвало да реформира метода, по който се ръководи, а страните членки би трябвало да бъдат по-сплотени пред лицето на изменящия се международен ред, както се вижда от възходящите търкания в връзките сред континента и обичайния му съдружник - Съединени американски щати. Това сподели през вчерашния ден в Берлин немският външен министър Хайко Маас, представен от " Ройтерс ".

В огромна тирада, отдадена на бъдещата европейска политика на Германия, той уточни егоистичната политика на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, въплътена в лозунга " Америка преди всичко ", съветските " офанзиви против интернационалното право ", и китайската " агресия ", като признаци, че " международният ред, с който бяхме привикнали, към този момент го няма ".

Европа би трябвало да откри " нов баланс " в връзките си със Съединени американски щати в светлината на провокациите, сложени от администрацията на президента Доналд Тръмп, сподели Маас. Сред тях той уточни отхвърли на Вашингтон от Парижкото съглашение за климата, излизането от нуклеарното съглашение с Иран, заканите със наказания против европейските сътрудници, както и протекционистката политика.

Ние, европейците, би трябвало умишлено да се противопоставяме, когато Съединени американски щати пресичат " червени линии ", сподели той. Когато държавното управление на Съединени американски щати нападателно слага под въпрос нашите полезности и ползи, ние би трябвало да реагираме по-категорично, акцентира министърът.

По думите му Европейският съюз би трябвало да предложи нова тактика към Китай по отношение на възходящата му икономическа и политическа роля, която да отговори и на целенасочените опити на Пекин да разединява Европейски Съюз. Той особено изрази безпокойството от засилващите се опити на Китай да работи като политически брокер в Централна и Източна Европа.

Говорейки за бъдещите връзки на Европейски Съюз с Лондон, той означи възходящите опасения на Англия да не остане изолирана в една по-несигурна интернационална среда, само че добави, че към този момент не вижда ясни знаци Лондон да ревизира решението си за овакантяване на Европейски Съюз.

" Мисля, че британците виждат смяната на връзките със Съединени американски щати - те към този момент не са по този начин близки. А в този момент те към този момент няма да са и членове на Европейски Съюз, а и Европейски Съюз даде да се разбере, че нещата няма да бъдат същите " след Брекзит, акцентира немският външен министър.

Той приветства продължаващото тясно съдействие сред Англия, Франция и Германия за общ европейски отговор на решението на Съединени американски щати да се изтеглят от нуклеарното съглашение с Иран. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР