Европейският съюз трябва да продължи да си сътрудничи с Турция,

...
Европейският съюз трябва да продължи да си сътрудничи с Турция,
Коментари Харесай

Емил Радев: ЕС трябва да продължи съвместната работа с Турция, за да избегне нова мигрантска криза

Европейският съюз би трябвало да продължи да си сътрудничи с Турция, а съглашението по отношение на миграцията, учредено на взаимно доверие и ясно поети задължения - да се извършва. Само посредством взаимни дейности има късмет да бъде предотвратена нова рецесия на Балканите.

``
реклама

Тази позиция българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и зам.-председател на комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи Емил Радев изрази в обръщението си към еврокомисар Димитрис Аврамопулос, отговарящ за миграцията.

Темата бе дискутирана в границите на последната замяна на отзиви с комисаря, чийто мандат като част от Комисията Юнкер изтича единствено след месец.

Радев благодари на комисаря за извънредно положителното и градивно съдействие през миналите пет години, само че не пропусна да изрази своите терзания по отношение на миграцията.

„ Последиците от мигрантската рецесия от 2015 година към момента се усещат, а на прага ни към този момент се задава нова евентуална рецесия. За да я избегнем, има ли ограничения, които не са били използвани през 2015 година, само че Европа би могла да вкара в този момент? ”, попита българският евродепутат.

Той изиска и информация по отношение на действителната обстановка все още на гръцкия остров Лесбос, за който има данни, че през последната седмица на август са пристигнали над 600 души от Турция.

„ През миналите дни президентът Ердоган още веднъж заплаши, че ще „ отвори вратите ”, тъй че минаващите през турска територия мигранти да отидат „ където си изискат ”, в случай че Европа не обезпечи повече финансиране за Турция ”, напомни Радев в своето изявление към комисаря.

Според българския представител в Европейския парламент сходни изказвания са извънредно притеснителни и то освен тъй като България дели обща граница с Турция.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР