Европейският съюз трябва да премахне всички пречки, с които се

...
Европейският съюз трябва да премахне всички пречки, с които се
Коментари Харесай

Европарламентът прие резолюция за признаване на еднополовите бракове

Европейският съюз би трябвало да отстрани всички спънки, с които се сблъскват ЛГБТИК фамилиите и еднополовите двойки при упражняването на главните им права, споделят членовете на Европейския парламент в резолюция по отношение на правата на еднополовите двойки и представителите на общността. Резолюцията е призната с 387 гласа " за ", 161 " срещу " и 123 " въздържал се ". Европейският парламент акцентира, че тези жители следва да могат да упражняват пълноценно правата си, в това число правото на свободно придвижване на всички места в Европейски Съюз.

В резолюцията се показва, че браковете или записаните партньорства, подписани в една страна членка, следва да бъдат признавани във всички тях по идентичен метод, а съпрузите и сътрудниците от един и същи пол следва да бъдат третирани по същия метод като разнополовите двойки.

След решението на Съда на Европейския съюз по случая " Coman & Hamilton ", в което се открива, че наредбите за " съпрузите " в Директивата за свободното придвижване се ползват и за еднополовите двойки, Комисията следва да предприеме дейности по правоприлагане против Румъния, където държавното управление не е актуализирало националното законодателство, с цел да отрази това решение, упорстват членовете на Екологичен потенциал.

Резолюцията също по този начин приканва всички страни от Европейски Съюз да одобряват лицата, посочени в акта за раждане на детето, за негови законни родители. В по-общ проект членовете на Екологичен потенциал желаят ЛГБТИК фамилиите да имат същото право на събиране на фамилията като разнополовите двойки и техните фамилии. За да се подсигурява, че децата няма да останат без поданство, когато фамилиите им се местят сред страните членки, евродепутатите упорстват, че фамилиите би трябвало да бъдат третирани еднообразно в целия Европейски Съюз.

Накрая, членовете на Екологичен потенциал означават дискриминирането, на която са подложени ЛГБТИК общностите в Полша и Унгария. Парламентът приканва за по-нататъшни дейности от страна на Европейски Съюз (процедури за определяне на нарушавания, правосъдни ограничения и бюджетни инструменти) против тези страни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР