Европейският съюз трябва да позволи на Италия да намали данъците

...
Европейският съюз трябва да позволи на Италия да намали данъците
Коментари Харесай

Италия иска от ЕС разрешение да намали данъците и да инвестира в зелена икономика

Европейският съюз би трябвало да разреши на Италия да понижи налозите и да влага в зелена стопанска система, с цел да подтиква националната си стопанска система. Това съобщи през днешния ден вицепремиерът Луиджи ди Майо, представен от Ройтерс.

Ди Майо, който е отпред на ръководещото Движение " Пет звезди " ще се срещне по-късно през днешния ден с другия вицепремиер и водач на съдружната партия " Лигата " Матео Салвини и с премиера Джузепе Конте, с цел да обсъдят опасността на Европейски Съюз да предприеме наказателни ограничения против Италия поради прекалено високия й държавен дълг.

Ди Майо чака тримата да се договорят за минималната заплата, данъчни понижения и ограничение на привилегиите за политиците, съобщи Българска телеграфна агенция. Управляващите партии могат да изложат страната на пазарни шокове и да застрашат спестяванията на жителите, в случай че не покажат подготвеност за компромис с Брюксел, предизвести Конте.

В изявление за в. " Кориере каузи сера " министър председателят технократ повтори опасността си да подаде оставка, в случай че Движение " Пет звезди " и " Лигата " не са подготвени за съглашение за попречване на дисциплинарните ограничения на Европейски Съюз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР