Европейският съюз трябва да помага на Италия, а не да

...
Европейският съюз трябва да помага на Италия, а не да
Коментари Харесай

Сорос предупреждава за нови избори в Италия до края на годината

Европейският съюз би трябвало да оказва помощ на Италия, а не да я поучава, тъй като това би основало риск по-късно от още по-голяма победа на популистите на полуострова, счита американският милиардер Джордж Сорос в писмо, оповестено през днешния ден в „ Кориере каузи сера “.

Като отбелязва, че новото италианско държавно управление с присъединяване на " Северната лига " (крайна десница) и " Движението 5 звезди " (антисистемно) имат разнообразни бюджетни цели и електорат, Сорос акцентира, че държавното управление на Джузепе Конте би могло да падне, предизвиквайки избори в края на годината или началото на идната. Резултатът от идващите избори ще зависи доста от това по какъв начин Европейски Съюз ще реагира на неустойчивостта на Италия. В Европа има наклонност да се употребява всяка опция да се поучава Италия, показва той, представен от БГНЕС.

Ако Европейски Съюз схване тази линия, той самичък копае гроба си, предизвиквайки негативна реакция измежду италианския електорат, който може да даде още по-голямо болшинство на популистите, прибавя Сорос. Европейски Съюз е изправен пред доста проблеми, само че Италия се трансформира в най-належащия, тъй като заплашва полезностите, които са в основата на Евросъюза – предизвестява роденият в Унгария американски милиардер, който към този момент е на 87 година

Една от основните аргументи за успеха на антисистеминте сили в Италия е казусът с мигрантите, които всеобщо идват на полуострова и са принудени да останат поради европейските правила, съгласно които първата страна, която ги приема носи отговорност за тях. Сорос дава концепцията за финансова отплата на Европа за Италия за идващите мигранти.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР