Европейският съюз трябва да отчете интересите на всички държави членки

...
Европейският съюз трябва да отчете интересите на всички държави членки
Коментари Харесай

България и Словакия настояват ЕС да отчете интересите на всяка членка за пакет Мобилност

Европейският съюз би трябвало да регистрира ползите на всички страни членки при приемането на разпоредбите за командироване на служащи в така наречен пакет „ Мобилност “. Около това мнение се сплотиха президентът Румен Радев и министър председателят на Словашката република Петер Пелегрини, които се срещнаха през днешния ден в границите на формалното посещаване на българския държавен глава в Братислава , оповестиха от прессекретариата на президента.
" Ако не се отчетат съображенията на българските превозвачи, има риск хиляди наши жители да останат без работа, което ги трансформира в евентуални емигранти ", съобщи Румен Радев.
Той и министър председателят на Словакия бяха единомислещи, че кохезионната политика на Европейски Съюз би трябвало да бъде интензивно продължена, с цел да се реализира баланс в развиването на обособените райони в Общността. Средствата за кохезия би трябвало да бъдат обвързани с съответни критерии като водещ да е Брутният вътрешен продукт на глава от популацията. Словашкият министър председател изрази позицията, че в случай че европейските средства за една страна бъдат понижени, би трябвало да бъде позволена еластичност при разпределението им, като съответната страна сама да може да дефинира целите си при потреблението на тези пари.
Петер Пелегрини изрази пред президента Румен Радев поддръжката на Словакия за участието на България в Шенген, в Еврозоната и в Организацията за икономическо сътрудничество и раз.
Българският президент и словашкият министър председател споделиха общия ангажимент на двете страни да продължат да работят за премахването на двойните стандарти в храните на европейския пазар, което правят оценка като приоритет и ще координират напъните си в тази идея.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР