Европейският съюз трябва да обмисли конфискация на замразени чуждестранни активи

...
Европейският съюз трябва да обмисли конфискация на замразени чуждестранни активи
Коментари Харесай

Жозеп Борел предлага: ЕС да конфискува руски активи, за да помогне на Украйна

Европейският съюз би трябвало да обмисли конфискация на замразени задгранични активи на Русия, с цел да помогне на Украйна с разноските за възобновяване от войната. Това съобщи в изявление за „ Файненшъл таймс “ висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел, съобщи Ройтерс.

Европейски Съюз и западните съдружници би трябвало да лимитират интернационалните запаси на Руската централна банка, откакто Москва реши да нахлуе в Украйна, определяйки дейностите си като „ специфична военна интервенция “.

Борел уточни пред изданието, че би било разумно за Европейски Съюз да направи това, което започнаха и Съединени американски щати с активите на Централната банка на Афганистан, откакто талибаните поеха властта в страната.

„ Имаме пари в джобовете и някой би трябвало да ми изясни за какво това е добре за афганистанските пари, а не за съветските “, разяснява Борел.

Руският заместник-министър на външните работи Александър Грушко реагира, че самодейността на Борел съставлява „ цялостно безвластие “ и добави, че ще навреди на Европа, в случай че бъде призната.

„ Те (мерките) ще нанесат удар върху самите европейци и модерната финансова система. Те ще подкопаят доверието в Европа и в Запада като цяло “, сподели Грушко, представена от РИА.

Нахлуването на Русия в Украйна накара западните страни да наложат тежки наказания на Москва. Руският президент Владимир Путин оприличи ограниченията на „ оповестяване на икономическа война “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР