Европейският съюз трябва да направи повече, за да помогне на

...
Европейският съюз трябва да направи повече, за да помогне на
Коментари Харесай

Северна Македония критикува ЕС за липсата на ваксини

Европейският съюз би трябвало да направи повече, с цел да помогне на Северна Македония да получи ваксини против Covid-19, съобщи БГНЕС.
По време на визитата си в Париж външният министър Буяр Османи съобщи пред Агенция Франс Прес, че страната му е съумяла да стартира скромна акция за имунизация с помощта на дарения от няколко хиляди дози ваксини, предоставени от Сърбия.
 В районен съд Македония стартира имунизацията против COVID-19 В районен съд Македония стартира имунизацията против COVID-19
Северна Македония стартира да ваксинира против ковид с първите 4680 дози от имунизацията на Pfizer. Те са дарени от  Сърбия, съо...
Министърът осъди от страна на Европейски Съюз и съобщи, че като " оставя района без ваксини " Брюксел изпраща " неверно обръщение " към Балканите.
Миналата година Северна Македония е поръчала и платила 800 000 дози ваксини Astra Zeneca посредством системата Covax на Световната здравна организация. Директно от Pfizer е поръчала още 800 000 дози, само че " към момента нищо не е пристигнало в Македония ".
Според министъра, " всеки ден, в който отлагаме имунизациите, излага на риск повече хора, изключително уязвимите ". Той показа, че неговото държавно управление се пробва да обезпечи китайски ваксини, като през идващите дни се чакат 200 000 дози Sinopharm.
Агенция Франс Прес акцентира, че балканските страни само Сърбия е съумяла да стартира с помощта на директни покупко-продажби, които държавното управление подписва с фармацевтичните компании.
 Мутафчийски: Само в България има спор коя ваксина е по-добра Мутафчийски: Само в България има спор коя ваксина е по-добра
Само в България има спор коя ваксина е по-добра, съобщи ръководителят на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Той изтъ...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР