Европейският съюз трябва да наложи пети пакет от санкции на

...
Европейският съюз трябва да наложи пети пакет от санкции на
Коментари Харесай

Беларус използва бежанците като оръжие

Европейският съюз би трябвало да наложи пети пакет от наказания на Беларус, тъй като нейното държавно управление вкарва незаконно мигранти в блока. Това съобщи литовският външен министър Габриелюс Ландсбергис, представен от организация " Ройтерс ".

" Бежанци са употребявани като политическо оръжие ", сподели дипломатът при идването си в Брюксел за днешното съвещание на външните министри от блока. " Ще приказвам с сътрудниците ми за създаване на единна тактика в Европейски Съюз ", добави той.

През предходната седмица бе обявено, че Литва стартира да построява 550-километрова ограда по границата си с Беларус, откакто упрекна беларуските управляващи, че изпращат на нейна територия стотици мигранти, най-вече такива от Ирак.

Беларуските управляващи взеха решение да разрешават на мигранти да влизат в Литва като ответна мярка на глобите на Европейския съюз против Беларус, наложени поради насилственото приземяване на аероплан на самолетна компания " Райънеър " в Минск през май и арестуването на отстъпник. Малко повече от 1500 души са пресекли границата от началото на годината, като 900 от тях са минали през първите девет дни на юли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР