Европейският съюз спира промоции на вредни храни в магазините -

...
Европейският съюз спира промоции на вредни храни в магазините -
Коментари Харесай

Преглед на печата

" Европейският съюз стопира промоции на нездравословни храни в магазините " - това е водещото заглавие на " 24 часа ". Съветът на здравните министри одобри изводи, ориентирани към предотвратяване на подрастващите, добавя изданието, като прецизира, че възбраната планува рекламиране на артикули чипс, кола или джънкфуд от звезди като Кристиано Роналдо и Лионел Меси, както и от анимационни герои.Изданието отбелязва още, че Здравният съвет в Люксембург е бил последният, управляван от българския министър Кирил Ананиев, както и че ограничението на нездравословните храни е измежду целите на българското европредседателство.

Губим 6 милиона лв. от експорт на трюфели, написа на първата си страница " Труд ". Причината съгласно вестника е, че прекупвачи изнасят без нужните документи скъпите гъби и не заплащат налози. Почти цялата годишна продукция от трюфели се изнася, български патешки крайник ядат в Германия, Австрия и Швейцария. Изданието отбелязва, че в Рила и Родопите берачите на гъби изкарват до 100 лв. дневно. " Хората са създали лагери в гората, в които живеят, с цел да е по-ефективен процесът на бране ", добавя " Труд " по тематиката.

На страниците си " Монитор " създава просветителната тематика за първокласниците. " Над 1300 свободни места за първолаци в столицата ", оповестява вестникът. Бройката на свободните места е след третото класиране. Общо 55 учебни заведения са запълнили потенциала си, като само в регионите " Изгрев " и " Студентски " няма нито едно свободно място. След тях най-търсени са регионите " Лозенец ", " Оборище " и " Възраждане ". Там има по под 20 свободни бройки, написа още " Монитор ". Най-много незаети бройки по региони може да се означи, че има в Панчарево и " Надежда ". Там свободните места надвишават 100.

Изданието напомня, че до 14 септември всеки родител може да изтегли документите на детето си от учибището, в което е записано, и да го реалокира в мечтаното от него школо, в случай че там има свободно място. Добре е да ревизират авансово дали оповестените свободни места са към момента налични, защото има учебни заведения, в които има единствено по една-две бройки и може да бъдат към този момент заети.

Хлапе от Барутин смая " Google ", четем на страниците на " Стандарт ". 12-годишният Радостин Чолаков съумя да впечатли международната търсачка " Google ". Момчето от доспатското село създаде две приложения, което му донесе дарове и 2400 $. Сумата е под формата на ваучери, която да употребява за по нататъшната си работа, добавя вестникът, като цитира уеб страницата " Марица бе ге ". Едно от създадените от момчето приложения е за занимателни обстоятелства. Сега Радо работи върху апликация за игра на шах. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР