Европейският съюз смята да настоява пред Великобритания за прокарване на

...
Европейският съюз смята да настоява пред Великобритания за прокарване на
Коментари Харесай

ЕС ще иска митническа граница в Ирландско море, ако няма сделка за Брекзит

Европейският съюз счита да упорства пред Англия за пробутване на митническа граница в Ирландско море, което значи по територията на Обединеното кралство, при положение, че не бъде подписано съглашение с Лондон за Брекзит, заяви през днешния ден лондонският в. "Таймс ", представен от ТАСС.

Изданието се базира на изтекло в медиите писмо на английския министър председател Тереза Мей до Демократическата юнионистка партия (ДЮП) в Северна Ирландия, с чиято поддръжка ръководи кабинетът в Лондон, съобщи Ройтерс.

Мей сподели на ДЮП, че в никакъв случай няма да допусне "да влезе в действие " такова разделяне на Обединеното кралство.

Планът на Европейски Съюз ще остави Северна Ирландия обвързвана с общия пазар и митническия съюз на общността, в случай че договарянията с Англия претърпят крах. Европейски Съюз преглежда този вид като "застрахователна лавица " в опит да избегне твърда граница в Ирландия (между Ирландия и Северна Ирландия).

По-рано английската министър-председателка Тереза Мей съобщи, че разновидността на Европейски Съюз за митническа граница по Ирландско море е недопустим, тъй като би означавал "разрушаване на целостта на Обединеното кралство ".

Северноирландската Демократическа юнионистка партия е уведомила документално Мей, че няма да поддържа съглашение за Брекзит, което оставя Северна Ирландия отделена от останалата част на Обединеното кралство, съобщи Ройтерс.

По-малко от пет месеца преди датата, на която Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз на 29 март 2019 година, съглашението за Брекзит е на 95 % готово, само че публични представители споделят, че към момента има разногласия за ориста на сухопътната граница сред ръководената от Англия Северна Ирландия и членката на Европейски Съюз Ирландия.

"Писмото на министър-председателката дава обезпокоителен сигнал за тези, които ценят целостта на нашия безценен съюз и за тези, които желаят верен Брекзит за цялото Обединено кралство ", сподели лидерката на ДЮП Арлийн Фостър.

ДЮП към този момент е заплашвала да сковава договарянията за Брекзит. Преди към година отводът на партията да подпише съглашение за границата провокира краткотрайно прекъсване на договарянията, към този момент в решаващата им фаза. Впоследствие беше открит път за продължение на договарянията.

Споразумението за Брекзит или неналичието на договорка ще дефинира английското богатство за генерации напред и ще има дълготрайни последствия за наличието на Европейски Съюз в международен мащаб.

И двете страни се нуждаят от съглашение, с цел да може търговията да продължи и след Брекзит сред най-големия търговски блок в света и петата по мощ международна стопанска система.
Заедно, 27-те страни от Европейски Съюз имат към пет пъти по-голяма икономическа мощност от тази на Обединеното кралство, показва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР