Европейският съюз си поставя за цел да стане до 2050

...
Европейският съюз си поставя за цел да стане до 2050
Коментари Харесай

С идея за поне €1 трлн. инвестиции Еврокомисията представи план за Зелена сделка

Европейският съюз си слага за цел да стане до 2050 година първото интернационално държавно обединяване, което има безпристрастен резултат върху измененията в климата. За това са нужни обилни вложения от националните обществени и частни браншове и един от тях ще е показаният през днешния ден План за стабилно вложение в Зелената договорка на Европа. Предназначението му е да активизира публични запаси и да подтиква включването на частни фондове посредством финансови принадлежности на Европейски Съюз - в частност InvestEU - което да докара до най-малко 1 трилион евро вложения.

Това се споделя в известие на Европейската комисия, която акцентира, че обособени региони и стопански браншове в Европейски Съюз ще бъдат наранени повече от други и провокациите няма да са идентични за всички. Затова се предлага и Механизъм за обективен п реход, който да оказва помощ,включително финансово и с на практика ограничения, на служащите и стопанската система в тези региони.

Инвестиционният проект за Зелена договорка на Европейски Съюз планува 3 съществени измерения:

- Финансиране : активизиране на най-малко 1 трилион евро устойчиви вложения в идващите 10 години, по-голям, в сравнение с е било до момента, дял от от бюджета на Европейски Съюз за дейности за защитана околната среда и битка с климатичните промени, привличане на частно финансиране с основна роля на Европейската капиталова банка

- Прилагане : даване на тласъци да започване и пренасочване на обществени и частни инвестиции; в ядрото на финансовата система ще бъдат принадлежности за стабилно финансиране, в това число " зелени " бюджетиране и публични поръчки или способи за способи за улеснени процедури за държавна почощ в засегнатите райони

- Практическа поддръжка : Европейската комисия ще оказва помощ на обществените управляващи и подготвящите планове за стабилно развити в планирането, оформлението и осъществяването.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР