Европейският съюз ще застане твърдо зад Ирландия каквото и да

...
Европейският съюз ще застане твърдо зад Ирландия каквото и да
Коментари Харесай

Барние: ЕС ще застане твърдо зад Ирландия

Европейският съюз ще „ застане твърдо зад Ирландия ” каквото и да се случи след Брекзит, съобщи договарящият от страната на Съюза Мишел Барние, който през днешния ден беше на посещаване в Дъблин.

 © БГНЕС
Барние предизвести Англия, че при сюжети за излизане без договорка, няма да има търговски договаряния до момента в който казусът с ирландската граница не бъде решен.
Мишел Барние, основен договарящ на Европейски Съюз по Брекзит: Ние няма да обсъждаме нищо с Обединеното кралство до момента в който няма договорка за Ирландия и Северна Ирландия, както и за гражданските права и финансовите отговорности.
Трите казуса бяха покрити от договорката, която беше контрактувана сред английските и европейските договарящи през ноември, само че бе отхвърлена от английския парламент.

В момента английското държавно управление беседва с опозиционната Лейбъристка партия за вероятните взаимни отстъпки, които може да включват митнически съюз.

Ирландският министър председател Лео Варадкар изрази поддръжка за междупартийните диалози в Лондон.
Лео Варадкар, министър председател на Ирландия: Вярвам, че ще е допустимо да се сътвори консенсус, който да разреши ратификация на договорката.
Той добави, че Ирландия е съгласна да се даде още една пролонгация на Англия за Брекзит, с цел да се разреши тези три решения да поемат своя курс.

Междувременно след диалог с английския министър председател Тереза Мей нидерланският министър-председател Марк Рюте написа, че е значимо " да се знае по кое време и на каква основа Англия ще ратифицира договорката за евакуиране. Позитивното решение, също ще зависи и от гаранциите на Обединеното кралство за лоялно съдействие ”.

Утре Тереза Мей ще бъде в Берлин и в Париж за диалози с немския канцлер Ангела Меркел и с френския президент Еманюел Макрон.

В сряда европейските водачи се събират изключително в Брюксел, с цел да вземат решение по поисканото от Мей ново отсрочване на излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР