Европейският съюз ще засили санкциите срещу Иран на фона на

...
Европейският съюз ще засили санкциите срещу Иран на фона на
Коментари Харесай

Лидерите на 27-те решиха да наложат нови санкции на Иран

Европейският съюз ще ускори глобите против Иран на фона на повишаване на загрижеността, че невижданата офанзива на Техеран против Израел може да провокира по-широка война в Близкия изток.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи, че ограниченията ще послужат като " явен сигнал " за Ислямската република.

 
Осъждаме офанзивата от Иран против Израел. Решихме да наложим наказания против Иран. Това е явен сигнал, който желаеме да изпратим. Освен това желаеме да създадем всичко допустимо, с цел да защитим цивилните. Призоваваме за освобождение на всички заложници в Газа. Призоваваме за неотложно преустановяване на огъня и обезпечаване на филантропична помощ за нуждаещите се в Газа.
Шарл Мишел – ръководител на Европейския съвет

Ограничителните ограничения ще обиден производството на дронове и ракети на Иран.

У краинският президент Володимир Зеленски употребява срещата на вър ха, с цел да подсети, че страната му се нуждае от солидна поддръжка в битката й против Русия.

Той изиска повече системи за противовъздушна защита, в това число з енитно-ракетни системи " Пейтриът ". Посланието му беше чуто.

 
Това е въпрос на дни и седмици, а не на месеци. Много е значимо да осъществим нашите обещания. Мога да ви уверя, че всички заинтригувани страни, всички участници, вършат всичко допустимо да ускорят даването на помощ... Търсим благоприятни условия за потребление на наличните ресурси, изключително системи за противовъздушна защита.
Шарл Мишел – ръководител на Европейския съвет

Зеленски е помолил европейските водачи да оказват помощ за ускорение и на американската военна помощ, която към момента е блокирана в Конгреса.

Във втория ден от съвещанието на Съвета фокусът ще бъде върху усилването на конкурентоспособността на Европейски Съюз и подсилването на единния пазар. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР