Европейският съюз ще вложи 15 милиарда евро, за да помогне

...
Европейският съюз ще вложи 15 милиарда евро, за да помогне
Коментари Харесай

ЕС дава 15 млрд. евро на бедните страни по света за борба с коронавируса

Европейският съюз ще вложи 15 милиарда евро, с цел да помогне на бедните страни да се преборят с коронавирусната зараза, заяви ръководителят на Еврокомисията, написа Пик.

Урсула фон дер Лайен съобщи, че парите ще оказват помощ на страните със слаби здравни системи да се оправят с въздействието на COVID-19 и също по този начин ще подкрепят дълготрайното им икономическо възобновяване.

Преодоляването на пандемията единствено в Европа не е задоволително, настояват чиновници, изтъквайки, че в случай че коронавирусът продължава да бушува другаде по света, той просто ще се върне след време.

" Ние ще спечелим тази борба единствено с съгласуван световен отговор ", сподели Фон дер Лайен във видео, оповестено в Туитър.

" Ето за какво Европейският съюз обезпечава повече от 15 милиарда евро, с цел да помогне на нашите сътрудници по света да се борят с ковид. "

Краткият видеоклип не даде детайлности от кое място ще дойдат парите, нито кои страни ще се възползват. Служители обаче по-рано дефинираха Африка като будеща паника поради връзките ѝ с Европа и неприятното положение на опазването на здравето в доста от нейните страни.

Високопоставен чиновник на Европейски Съюз предходната седмица предизвести, че би било " изцяло неефикасно " да се побеждава коронавирусът в Европа, в случай че той просто се появи още веднъж от околните страни, които се борят за неговото преодоляване.

" Африка може да изпита същите проблеми, с които се сблъскваме в Европа в границите на няколко седмици ", сподели Фон дер Лайен.

" Те се нуждаят от нашата помощ, с цел да забавят разпространяването на вируса, по този начин както ние имахме потребност от помощ в тази рецесия. "

Европа беше епицентърът на вируса през последните седмици, само че предходната седмица посланик №1 в Брюкел Жозеп Борел предизвести, че вирусът може да " излезе отвън надзор доста бързо " в Африка.

Министрите за развиване на Европейски Съюз ще се срещнат на видеоконференция в сряда, с цел да обсъдят подробности за финансовата помощ за уязвимите страни.

 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР