Европейският съюз ще увеличи хуманитарната подкрепа за афганистанците в и

...
Европейският съюз ще увеличи хуманитарната подкрепа за афганистанците в и
Коментари Харесай

ЕС увеличава хуманитарната помощ за Афганистан

Европейският съюз ще усили филантропичната поддръжка за афганистанците в и към тяхната страна до над 200 милиона евро от досегашните над 50 милиона евро, разгласи във вторник ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, съобщи БНР.

" Тази филантропична помощ ще надвишава самостоятелния принос на страните членки за подкрепяне на народа на Афганистан “, написа Фон дер Лайен в " Туитър " и добави, че ще разгласи спомагателната поддръжка на идната по-късно денем виртуална среща на високо равнище на групата Г-7.

Според върховен представител на Европейски Съюз помощта ще зависи от зачитането на правата на индивида и по-конкретно на дамите, като това ще дефинира какъв брой средства ще се влеят непосредствено в Афганистан или в прилежащите райони. Съобщението е реалност след решението на Обединеното кралство преди дни да удвои помощта си за Афганистан през тази година.

През предходната седмица английският външен министър Доминик Рааб съобщи, че Обединеното кралство ще удвои филантропичната помощ и помощта за развиване на Афганистан до 286 милиона паунда тази година. Той също по този начин прикани другите страни " да последват нашия образец, с цел да подсигуряваме, че най-уязвимите афганистанци ще получат филантропичната помощ, от която се нуждаят “. Преди това пък държавното управление на Обединеното кралство разгласи, че ще посрещне до 20 000 афганистански бежанци през идващите няколко години, като даде приоритет на „ дами, девойки, деца и други най-нуждаещи се “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР