Европейският съюз ще трябва да вземе трудни решения срещу Турция

...
Европейският съюз ще трябва да вземе трудни решения срещу Турция
Коментари Харесай

Европейският съюз ще трябва да вземе трудни решения срещу Турция

Европейският съюз ще би трябвало да вземе " сложни решения " против Турция и търси единогласие на членовете си, с цел да наложи стопански наказания на Анкара, заяви през днешния ден висшият представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел, представен от AFP.

" Отношенията ни с Турция са на кръстопът и пристигна часът нашите ръководители да вземат сложни решения " на срещата си на 24 и 25 септември, съобщи Борел по време на диспути в Европейския парламент, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Все още обаче няма единодушие за наказания ", акцентира той. За налагане на наказания против трета страна се изисква единогласие на 27-те членки на Европейски Съюз. Службите на Борел са създали доста необятна гама стопански наказания, с цел да ударят режима на президента Ердоган и тя бе утвърдена от външните министри на Европейски Съюз в края на август в Берлин.

" Дойде часът да трансформираме политическото единодушие в публично решение ", сподели още Борел. През август Борел съобщи, че Европейски Съюз ще форсира създаването на наказания против Турция поради противозаконната сондажна активност в Източното Средиземноморие и че ще приготви спомагателни ограничения против Турция, ако не бъде реализиран прогрес в разногласието до 24 септември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР