Европейският съюз ще трябва да изготви съвместна позиция относно молбите

...
Европейският съюз ще трябва да изготви съвместна позиция относно молбите
Коментари Харесай

ЕК иска общо решение за руските дезертьори

Европейският съюз ще би трябвало да изготви взаимна позиция по отношение на молбите за влизане на руснаци, бягащи от страната си заради войната в Украйна. Това съобщи изпълнителният шеф на блока, представен от Ройтерс.

Европейската комисия обаче сподели, че държавите-членки ще би трябвало да правят оценка молбите за всеки обособен случай, като вземат поради главните права и законодателството за процедурите за леговище.

Говорителят на Комисията Питър Стано означи, че доста руснаци се пробват да изоставен страната, откакто президентът Владимир Путин разгласи частична готовност в сряда. Той добави, че половин милион са напуснали след нахлуването в Украйна през февруари.

Имаше, сподели той на брифинг за вести. Това демонстрира, че руснаците гласоподават с краката си. Ние, като Европейски съюз, по принцип сме солидарни с съветските жители, които имат смелостта и смелостта да покажат своята съпротива на това, което прави режимът, изключително когато става въпрос за тази противозаконна война в Украйна ", добави той.

Друг представител сподели, че настояването за влизане в рамките на Европейски Съюз би трябвало да се извърши в сходство със законодателството на Европейски Съюз . По думите на трети представител ще би трябвало да има обща позиция на равнище Европейски Съюз по въпроса за настояванията.

Германия е подготвена при избрани условия да одобри дезертьори от съветската войска, както и съперници на режима на Путин, съгласно вътрешния министър Нанси Фейзер.

По предписание дезертьорите, застрашени от тежки репресии, ще получат интернационална протекция в Германия ", сподели Фаезер в изявление за Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. " Всеки, който самоуверено се опълчва на режима на Путин и затова се излага на огромна заплаха, може да кандидатства за леговище в Германия заради политическо гонене ", добави тя.

Лидерите на балтийските страни обявиха, че техните страни няма да предложат леговище или филантропични визи на руснаци, опитващи се да избягат от.

Премиерът на Литва Ингрида Симоните сподели, че филантропичната помощ е непокътната за хора, които поредно са показали своята позиция против войната.  каза, че руснаците са виновни за дейностите на своите водачи и убежището е отворено единствено за опозиционни деятели.
 Еднопосочните полети от Русия се разпродадоха, откакто Путин разгласи частична готовност
Еднопосочните полети от Русия се разпродадоха, откакто Путин разгласи частична готовност

Съобщението породи боязън, че на мъжете в боеспособна възраст няма да им бъде позволено да изоставен страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР