Европейският съюз ще търси начини да заобиколи решението на Русия

...
Европейският съюз ще търси начини да заобиколи решението на Русия
Коментари Харесай

Еврокомисията настоява за финансова помощ на Киев заради скъпия транзит на украинско зърно

Европейският съюз ще търси способи да заобиколи решението на Русия да приключи безвредния експорт на украинско зърно през Черно море. Президентът на Русия Владимир Путин съобщи зърнената договорка няма да бъде възобновена, до момента в който Западът не извърши настояванията на Москва за експорт на селскостопански артикули. Комисарят по земеделието на Европейски Съюз съобщи, че би трябвало да се окаже финансова поддръжка за преноса на Украйна . Януш Войчеховски бе на неофициална среща на министрите на земеделието на Европейски Съюз в Кордоба, Испания. На срещата присъстваше и министърът на земеделието на България Кирил Вътев.
Транзитът е прекомерно безценен за украинските компании, с цел да бъдат конкурентоспособни на пазара за експорт на зърно. Това е повода, заради която предложих да подкрепим финансово Украйна за компенсиране на разноските за пренос.
Януш Войчеховски, европейски комисар по земеделието

През юли Русия отхвърли да удължи периода на договорката, като изясни, че не е спазено съглашението, в което се дава обещание унищожаване на пречките пред съветския експорт на храни и торове. Украйна и нейните съдружници разясниха, че настояванията на Кремъл са опит за реализиране на личните му ползи.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР