Европейският съюз ще си сътрудничи със сформираното от радикалното правителство

...
Европейският съюз ще си сътрудничи със сформираното от радикалното правителство
Коментари Харесай

Борел: ЕС ще си сътрудничи с движение „Талибан”, но няма да го признава политически

Европейският съюз ще си сътрудничи със образуваното от радикалното държавно управление на Афганистан, без да го признава политически, поради обезпечаването на поддръжка за локалното население, съобщи през днешния ден висшият представител по външна политика на Европейски Съюз, представен от ТАСС.

„ За да подкрепим популацията на Афганистан, би трябвало да си сътрудничим с новото държавно управление, което не значи политическото му признание. Това е просто действен разговор ”, изясни дипломатът пред кореспонденти по време на неофициалната среща на външните министри в Любляна.

Брюксел дефинира пет критерии за развиване на разговора с придвижване „ Талибан ”, които включват битка с тероризма и съблюдаване на човешките права в Афганистан.

„ Обсъдихме критериите за установяване интензивността на разговора с управляващите в Афганистан след идването на власт на придвижване „ Талибан ”. Дълбочината на разговора ще завиди от държанието на режима ”, сподели той.

Борел изброи пет критерия: битка на новата власт с тероризма, съблюдаване на човешките права, изключително тези на дамите, основаване на преходно държавно управление, обезпечаване на филантропичен достъп, гарантиране на опцията за овакантяване на страната на всички, които желаят.
 Съосновател на талибаните ще управлява новото афганистанско държавно управление Съосновател на талибаните ще управлява новото афганистанско държавно управление
Съоснователят на талибаните молла Абдул Гани Барадар ще управлява новото афганистанско държавно управление. Това заяви Ройтерс, като се базира...

Европейският съюз има подготвеност да върне задачата си в Кабул, в случай че бъдат основани условия за това от позиция на сигурността.

„ Ние ще координираме дейностите си с придвижване „ Талибан ”, в това число посредством общо наличие на Европейски Съюз в Кабул, основано от външнополитическата работа на Европейски Съюз, в случай че бъдат основани нужните условия за сигурност ”, сподели Борел.

На 31 август службата по външни връзки на Европейски Съюз разгласи цялостната евакуация от Афганистан на всички 520 дипломати и чиновници на задачата на Европейски Съюз в Кабул, в това число локалния личен състав и членовете на фамилиите им.

По думите на Борел, Европейски Съюз ще сътвори политическа платформа за съдействие със съседите на Афганистан за решение на въпросите на миграцията и битката с тероризма и проведената престъпност, в това число контрабандата на опиати и на хора. 

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР