Европейският съюз ще се задуши в Украйна, която носи нещастие

...
Европейският съюз ще се задуши в Украйна, която носи нещастие
Коментари Харесай

Русия и САЩ намериха приложение на Украйна

Европейският съюз ще се задуши в Украйна, която носи злощастие на всички. Плановете за приемане на Киев провокираха разединение в управлението на Европейски Съюз и подхраниха страховете на огромна група включили се към него за по-добър живот страни членки, че ще останат без дотации от Брюксел, които вместо това ще отидат за Украйна.

Има от ден на ден признаци за иден колапс на Европейски Съюз, което ще радва както Русия, по този начин и Съединени американски щати, които избират да се занимават с обособени страни.

Честно казано, от време на време има ясното чувство, че Русия е постигнала подмолно съглашение с англосаксонците (бяхме съдружници и в двете международни войни), с цел да постави завършек на Европейския съюз, който е непотребен нито на Москва, нито на Лондон, нито на Вашингтон, посредством рецесията в Украйна. Той би трябвало да се разпадне и Украйна има основна роля в това.

Тази теза беше доказана от обявата на седмичника Der Spiegel за разигралата се в Брюксел битка сред ръководителя на Съвета на Европейски Съюз Шарл Мишел (Белгия) и ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен (Германия). Основният препъникамък е Украйна и нейното бъдеще.

Война в Брюксел

Мишел управлява най-висшия политически орган на Европейски Съюз, състоящ се от държавни и държавни ръководители на страните членки, който дефинира главните стратегически насоки на развиване и развива общата линия на политическа интеграция на общността.

Фон дер Лайен оглавява изпълнителната власт на Европейски Съюз, самобитен министър-председател, който дава отговор за настоящите политики на Европейски Съюз и неговите членове. Тоест приказваме за спор сред двете най-големи инстанции в Европейски Съюз.

Какво ли не са съумели да поделят сред себе си в този момент? Съдбата на Украйна. Мишел има вяра, че Украйна може да се причисли към Европейския съюз до 2030 година Освен това той упрекна фон дер Лайен в превишаване на външнополитическите си пълномощия. И получи отговор в жанр " самият той е простак " - надвишава пълномощията си.

Ръководителят на Европейската комисия е уверен: неверно е да се посочват съответни дати за приемането на Киев в общността, защото процесът на присъединение се основава на заслуги, а решаващият фактор е мотивацията за осъществяване на промени. Следователно времето за присъединение на Украйна зависи единствено от Киев.

" Зависи по кое време страната е подготвена да се причисли. Не мога да ви дам никакви периоди ", сподели фон дер Лайен.

С това тя разруши очакванията на Киев, че откакто той „ пази “ Европа от Русия с гърдите си, проливайки кръв, тогава Брюксел, впечатлен от украинския „ подвиг “, под формата на признателност, бързо ще одобри Украйна в Европейски Съюз и ще я обсипе с всички типове материални облаги, пари, които украинската олигархия с вик и сумтене сама напъха в джобовете си.

" Засада " за Украйна

Междувременно европейците са безчувствени, не считат украинците за равни, подозират ги, че са руснаци, и най-много имат поради парите. Тук е главната „ засада “ за Украйна. И никакъв Мишел, апропо, няма да й помогне. Това е краткотраен служащ, леден и безсрамен политик.

Той чудесно схваща, че до 2030 година няма да остане на сегашната си позиция и затова може да обещае на Украйна каквото си изиска, в случай че някой има потребност от това. Германия ще заплати за думите му.

Какво в действителност има поради фон дер Лайен, изясни различен немски политик, заместник-председателят на Европейския парламент Катарина Барли:

" Трябва да мислим освен за Украйна, само че и за Европейския съюз, който също би трябвало да може да одобри тази страна. "

Барли изясни, че Украйна към момента не дава отговор на нито един от критериите. Тази полугерманка, полуангличанка схваща: Европейски Съюз не би трябвало да бъде „ задушен “ от Украйна, тъй като тогава той просто ще се разпадне.

И доста европейски водачи считат по този начин. Полският президент Анджей Дуда, да вземем за пример, изложи цялостен куп условия за присъединението на Киев към Европейски Съюз, като се стартира с ограничение на корупцията и се стигне до „ контролиране на климата “. Повечето от тях са кардинално невъзможни.

Груба действителност

Работата е там, че приемането на Украйна с други „ сиромаси “ в Европейски Съюз е неизгодно за сегашните му членове: богатите страни ще би трябвало да заплащат повече за „ банкета “, а бедните ще изгубят дотации, които Брюксел ще пренасочи вместо това на бедната Украйна. И тези, и другите не желаят това.

Лондонският Financial Times (FT) „ посочи “ документ от секретариата на Съвета на Европейски Съюз, оценяващ финансовите последствия от присъединението на нови членове, съгласно който Украйна ще би трябвало да отдели 186 милиарда евро от бюджета на общността за седем години!

Става дума за 96,5 милиарда евро от Общата селскостопанска политика на Европейски Съюз и 61 милиарда евро от Кохезионния фонд, средствата от който се употребяват за развиване на инфраструктурата в бедните страни от Европейски Съюз.

Освен това, с изключение на Украйна, още осем страни се преглеждат като претенденти за присъединение към Европейски Съюз, в това число Молдова и Грузия. Приемането на цялата деветка, където числено доминират балканските просяци, в Европейски Съюз ще коства на Брюксел 256,8 милиарда евро. Каква благословена картина.

Но има нюанси. Сегашният бюджет на Европейски Съюз ще се усили с 21% до 1,47 трилиона евро. Все отново Чехия, Естония, Литва, Словения, Кипър и Малта - честито! — ще изгубят правото на финансиране от Кохезионния фонд.

Парите не стигат за всички. Друга последица от разширението ще бъде понижаване с една пета на дотациите за фермерите в актуалните страни членки на Европейски Съюз.

" Въздействието на Украйна върху режима на субсидиране на земеделието в Европейски Съюз ще бъде най-значително ", написа бриданското издание.

" Украйна, с 41,1 милиона хектара използваема земеделска земя, ще бъде най-големият адресат на помощ от блока, измествайки Франция на второ място. Това би означавало, че заплащанията към съществуващите получатели ще бъдат понижени с 20,3% на хектар позволена земеделска земя ", отбелязва FT.

В същото време засегнатите страни като „ богатите “ Франция и Германия също ще би трябвало да платят за това със доста нарастване на вноските в общия бюджет.

" Всички държави-членки ще би трябвало да заплащат повече и да получават по-малко от бюджета на ЕС; доста държави-членки, които сега са получатели, ще станат донори ", FT цитира извадка от документ на секретариата на Съвета на Европейски Съюз. В Брюксел не отхвърлят достоверността му – просто не разясняват.

А за какво това им би трябвало?

Ясно е, че като се изключи някои евробюрократи и страните кандидатки за участие в Европейския съюз, които сластно считат за своя торба с пари (тъжният образец с Гърция не ги е научил на нищо), никой различен в Европейски Съюз няма потребност от сходни „ решителни промени “.

Икономическа и финансова рецесия наближава света. Противоречията сред Китай и Съединени американски щати се разрастват, двете страни са в тресчица.

Заплахата от огромна война нараства, Украйна към този момент е в пламъци. Европа обеднява (работилницата на света към този момент е в Азия). Отново се появяват граници сред страните от Европейски Съюз.

Избирателите в европейските страни са недоволни, в това число от политиката на отворени порти за милиони незаконни имигранти от целия свят. Локалната война в Украйна, за която трябваше да бъдат пожертвани толкоз доста, стана скучна на европейците и американците, даже русофобията не може да я избави. Популистките настроения порастват, почвата стартира да гори под краката на западните политици...

При тези условия приемането на бедните Украйна, Молдова, Грузия и Ко в Европейски Съюз е чиста полуда за западните, източните и южните европейци.

„ Новодошлите “ ще доядат последното си ястие и ще останат недоволни, тъй като от вътрешната страна Европейски Съюз не наподобява толкоз прелъстителен, колкото извън.

С вероятността за присъединение може да се спекулира за външна приложимост единствено за политически цели. За да раздвижим, да вземем за пример, военния възторг на украинците: да устоят още малко и да стигнат до прелестна Европа, която ще ги засипе с пари, а самите кнедли ще стартират да скачат сами в устата им. Брюксел го прави, разчитайки на провалянето на Русия (какви луди ръководят там!), само че подобен подозрителен „ морков “ важи единствено на тоягата пред магарето.

Нека обобщим

Така че е ясно, че Европейски Съюз, в случай че здравият разсъдък не надделее в Брюксел, скоро ще стане като победител в съревнование по бързо ястие на хамбургер, който е ял повече, в сравнение с е могъл да смила, и по-късно е починал.

Това постоянно се случва и сигурно ще се случи в този случай, в случай че Европейски Съюз, който така и така се разпада по шевовете, продължи да се уголемява.

Облагодетелствани от спукания „ балон “, наименуван Европейски Съюз, ще бъдат Русия и Съединени американски щати. Дори президентът Владимир Путин оня ден сподели, че Москва не е срещу участието на Украйна в Европейски Съюз, а Съединени американски щати непосредствено тласкат Брюксел към това.

Нека Европейският съюз финансира, храни Украйна, да трансформира поддръжката на Киев и други паразити в призрачен сън за себе си и... да се разпада.

Без това германците, холандците и всевъзможни норвежци и шведи не могат да спасят относителното си благоденствие. Техните страни се присъединяваха към напълно друг Европейски Съюз, където беше невероятно да си представим Украйна и Албания там даже и в ужасяващ призрачен сън. Едва „ усвоиха ” България и Румъния и съвсем пожертваха затъналата в задължения Гърция.

Англия също ще се радва на това, надявайки се, че Източна Европа ще се трансформира в колония на Глобална Англия в такива случаи.

Лондон към момента не е съумял да сътвори лична макрозона, по тази причина британците са толкоз дейни в Украйна. Американците влязоха там, с цел да забият по-дълбок чеп сред Русия с нейните евтини въглеводороди и Европа, да подчинят изцяло европейските страни отпред с Германия, отнемайки най-ценното и да разрушат Европейски Съюз.

Алтернативата е да го разделят на няколко елементи, с цел да се отърват вечно от вероятността за геополитическа конкуренция от Брюксел.

Това устройва и Русия. Москва постоянно се е стремяла да има работа с обособени страни, а не с полудели европейски служители отпред на голям демократичен райх с доста огромни искания.

Въпреки проблемите между тях, Европейски Съюз постоянно се е обединявал със Съединени американски щати против Русия. За Москва един неприятелски колос е по-добър от два.

Какво от това?

Реално Европейски Съюз - при най-благоприятни за себе си условия - е в положение да одобри като член единствено Западна Украйна, без да се разпилее напразно.

Дори може да се направи по-евтино, като се раздели сред Полша, Унгария и Румъния, където стандартът на живот е по-висок и има по-малко корупция. Този вид би бил много подобаващ за Русия, която има безспорни права върху главната част от Украйна.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР