Европейският съюз ще се стреми да засили сътрудничеството с африканските

...
Европейският съюз ще се стреми да засили сътрудничеството с африканските
Коментари Харесай

ЕС се стреми да засили сътрудничеството си с Африка, за да компенсира вноса на газ за Европа

Европейският съюз ще се стреми да ускори съдействието с африканските страни, с цел да помогне за замяната на вноса на съветски природен газ и да понижи зависимостта от Москва с съвсем две трети тази година.

Страните в Африка, по-специално в западната част на континента, като Нигерия, Сенегал и Ангола, оферират значително необработен капацитет за полутечен природен газ (LNG), съгласно проектодокумент на Европейски Съюз, забелязан от Bloomberg News. Съобщението за външния енергиен ангажимент се чака да бъде признато от Европейската комисия по-късно този месец като част от пакет за осъществяване на проекта на блока за понижаване на енергийната взаимозависимост от Москва.

27-членният блок желае да се отклони от най-големия си снабдител, откакто президентът Владимир Путин нахлу в Украйна. Проектът за енергийна тактика също има за цел да приготви района за импорт на 10 милиона тона водород от възобновими източници до 2030 година, с цел да подкрепи замяната на газа от Русия, в сходство с амбициозната зелена договорка на Европейски Съюз за излизане от изкопаемите горива и реализиране на климатична индиферентност доникъде на века.

Планът на Европейски Съюз да усили вноса на полутечен природен газ с 50 милиарда кубически метра и да усили доставките на тръбопроводен газ от страни, разнообразни от Русия, с 10 милиарда кубични метра, изисква определяне на връзки с обичайните снабдители на нова основа и разширение на търговията с нови нововъзникващи снабдители, съгласно документа.

Ключовите стъпки включват цялостно използване на съглашението със Съединени американски щати за доставка на 15 милиарда кубически метра спомагателен LNG през 2022 година и към 50 милиарда кубически метра годишно до 2030 година Друга цел е подписването на тристранен меморандум за съгласие с Египет и Израел за увеличение на LNG доставки за Европа до лятото на тази година, съобщи BG ON AIR.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР