Европейският съюз ще се опита да убеди президента на САЩ

...
Европейският съюз ще се опита да убеди президента на САЩ
Коментари Харесай

ЕС иска Тръмп да спре безразсъдната търговска политика, каза бъдещ еврокомисар

Европейският съюз ще се опита да убеди президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да види " грешката в метода си на деяние " и да изостави някои от безразсъдните си търговски политики. Това сподели през вчерашния ден стъпващият в служба от ноември нов еврокомисар по търговията Фил Хоган, представен от " Ройтерс ".

" Г-н Тръмп безспорно сподели ясното си желание към търговски войни вместо към търговски съглашения. Ако той продължи с тази особена динамичност на протекционизъм, то аз чакам, че Европейски Съюз ще продължи да подписва покупко-продажби по света ", съобщи ирландецът Фил Хоган пред ирландската национална телевизия Ар Ти И.

" Очевидно ще създадем всичко, което е във опциите ни, с цел да накараме Тръмп да види грешката в метода си на деяние и се надяваме, че ще е в положение да изостави частично безразсъдното държание, което виждаме от него в връзките му с Китай и в определянето на Европейски Съюз като риск за сигурността ", добави новият еврокомисар.

Ирландският министър председател Лио Варадкар през вчерашния ден дефинира назначението Хоган за комисар по търговията като " доста позитивно развиване за Ирландия ".

" Еврокомисарят Хоган несъмнено ще работи за Европа като цяло, само че несъмнено е преимущество да имаме ирландец на тази основна позиция през идните пет години ", разяснява Варадкар. Той особено загатна комерсиалното съглашение с Англия след Брекзит.

Ирландия е възприемана като най-засегнатата страна от решението на Англия да напусне Европейски Съюз, напомня " Ройтерс ". /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новата Еврокомисия (478)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР