Европейският съюз ще създаде единно митническо гише. Целта е да се

...
Европейският съюз ще създаде единно митническо гише.
Целта е да се
Коментари Харесай

ЕС създава единно митническо гише

Европейският съюз ще сътвори единно митническо гише.

Целта е да се улесни интернационалната търговия, да се редуцира времето за обработка и да се понижи рискът от измами.

Днес Съветът на Европейски Съюз одобри нови правила, които дефинират подобаващите условия за цифрово съдействие сред митниците и партньорските способени органи.

Финансовият министър на Чехия Збинек Станюра съобщи, че с единното митническо гише всички способени органи по външните граници на Европейски Съюз ще имат достъп до съответните данни по електронен път и ще си сътрудничат по-лесно при граничните инспекции.

Ще можем по-лесно да постановяваме нашите високи европейски стандарти в области като здраве и сигурност, околна среда, селско стопанство или интернационално завещание, акцентира той ш добави, че новата мярка ще обхване стотици милиони придвижвания на артикули годишно.

От Съвета на Европейски Съюз показват, че ефикасното митническо освобождение и надзор са от значително значение за безпроблемното протичане на търговията, като в същото време пазят жителите на Европейски Съюз, бизнеса и околната среда. След цялостното им използване, компаниите към този момент няма да би трябвало да подават документи до няколко органа през разнообразни портали.

Единното гише ще разреши на митническите и други служби автоматизирано да ревизират дали въпросните артикули дават отговор на условията на Европейски Съюз и дали нужните формалности са изпълнени.

Очаква се новите правила да насърчат гладкото протичане на трансграничната търговия и да оказват помощ за понижаване на административната тежест за търговците,, изключително като пестят време и вършат издаването на разрешителни по-просто и автоматизирано.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР