Европейският съюз ще претърпи крах по примера на Древния Рим.

...
Европейският съюз ще претърпи крах по примера на Древния Рим.
Коментари Харесай

Die Welt: Европа я чака упадък по сценария на Древния Рим

Европейският съюз ще претърпи провал по образеца на Древния Рим. Това написа колумнистът Даниел Екерт в коментар в немския вестник Die Welt.

„ Историята за краха на Рим има доста поредни съвпадения с разрастващата се рецесия в Европейския съюз. Първият знак е инфлацията, която удари другояче стабилната валута - еврото ", разяснява Екерт. Парите в Римската империя също не са се обезценявали първоначално, в продължение на най-малко два века и половина, само че по-късно последва обезценка, която радикално трансформира обстановката.

И по втори параграф Евросъюзът повтаря историята на Римската империя - съществуването на пандемия, защото Антонинова чума бушува в античен Рим и отвън него. Следователно няма подозрение, че икономическият ред в империята се трансформира фрапантно.

Ситуацията се утежнява, когато страната взема решение да управлява пазара. Например, дефинира пределни цени за зърното, които са по-евтини от пазарните. Това понижава доставките и замразява търговията сред градовете и провинциите.

А в случай че се върнем към актуалната европейска рецесия, континентът към момента е подвластен от свободното придвижване на артикули и пари. Трудностите с доставките водят до спад, разяснява още Екерт.

Източник:БГНЕС

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР