Европейският съюз ще престане да сменя времето два пъти годишно

...
Европейският съюз ще престане да сменя времето два пъти годишно
Коментари Харесай

2020 г. ЕС спира да върти стрелките – кой кое време ще избере?

Европейският съюз ще престане да сменя времето два пъти годишно от 2020 година Това заяви евродепутатът Емил Радев.

Дебатът, почнал преди две години, получи реакция от Европейския парламент, който гласоподава промяната от общоприетоо към лятно часово време, да бъде прекратена от 2020 година

" Европейската комисия искаше това да стане още от 2019 година, само че в Европейския парламент надви мнението да се даде още една година, за де хармонизират всички процеси и да се приготвят всички страни членки ", съобщи пред Българска национална телевизия Емил Радев.

Германия и скандинавските страни евентуално ще изберат общоприетото часово време, до момента в който южните страни - лятното.

Проучване на Европейската комисия сподели, че българите избират лятното време да остане непрекъснато. На същото мнение са множеството страни от южна Европа. Германия и скандинавските страни избират общоприетото часово време

Според Радев това няма да провокира проблеми.

Евродепутатът уточни, че повода за въвеждане на промяната на времето е била икономическа - икономисване на разноски за осветяване. Оказало се, обаче, че изгодите не са толкоз огромни. Всеки българин да вземем за пример пести към 54 стотинки годишно.

Последиците за здравето са отрицателни, уточни Радев. Той цитира увеличение на сърдечно-съдовите болести, безсънието и на пътните катастрофи.

" Ползите са много по-малко от евентуалните вреди, а когато приказваме за здравето на жителите, не можем да вършим компромис ", изясни Радев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР