Европейският съюз ще ползва едно зарядно - това реши комисията

...
Европейският съюз ще ползва едно зарядно - това реши комисията
Коментари Харесай

Единното зарядно в ЕС мина през комисия

Европейският съюз ще употребява едно зарядно - това реши комисията по вътрешния пазар и отбрана на потребителите към Европарламента, заяви Ройтерс. Финалното гласоподаване ще бъде през май и акопредложението бъде признато, още тази година всички зарядни устройства на мобилни телефони ще употребяват стандарта USB-C.

Идеята е на повече от 10 години - когато Европейската комисия още се надяваше производителите сами да минат към общоприетоо зарядно. Мнозинството смарт телефони в Европейски Съюз са Android устройства, които към този момент употребяват единствено USB-C конектора.

USB-C ще бъде и конекторът за всевъзможни други електронни артикули - слушалки, електронни четци, преносими компютри с ниска мощ, клавиатури, мишки, носима техника и други.

Според европейските законодатели това ще понижи съществено електронният отпадък.

Промяната обаче ще засегне единственият " бунтовник " на пазара - Apple, чийто флагман iPhone към момента употребява Lightning интерфейса. От компанията са срещу смяната - съгласно тях тя стопира нововъведенията, само че съгласно слуховете те се готвят за нея от години. По тази причина и последният iPad заряза Lightning конектора и е с USB-C.

Друго преимущество на смяната ще бъде цялостното унищожаване на остарелия USB-mini стандарт. Този конектор към момента се употребява в по-бюджетни устройства, само че има съществени дефекти - не може да бъде вкаран в куплунга в двете направления и е надалеч по-нестабилен и трошлив.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР