Европейският съюз ще отвори нова глава, след като Великобритания го

...
Европейският съюз ще отвори нова глава, след като Великобритания го
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Брекзит ще донесе на ЕС ново начало с не по-малко възможности

Европейският съюз ще отвори нова глава, откакто Англия го напусне, с не по-малко благоприятни условия като обединена мощ по международни въпроси - от климатичните промени до софтуерната промяна, сподели ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от " Ройтерс ".

" Нашият опит ни научи, че силата не се състои в отличната изолираност, а в нашия неповторим съюз ", акцентира Фон дер Лайен преди идното през днешния ден излизане на Обединеното кралство от Европейски Съюз в 23 часа по Гринуич.

" Никъде другаде по света не можете да откриете 27 народи с 440 милиона души население, говорещи 24 разнообразни езика, разчитащи една на друга, работещи дружно, живеещи дружно. Нека няма подозрение - провокациите, пред които е изправена Европа, и опциите, които може да сграбчи, не са се трансформирали поради Брекзит ", акцентира Фон дер Лайен.

По думите ѝ Брекзит предлага на останалите 27 страни членки на Европейски Съюз " опция един път на потомство " да подсигуряват, че Европа е водеща мощ що се отнася до провокациите, свързани с климатичните промени, цифровата гражданска война, ръководството на миграцията и построяването на мощни партньорства по света.

" Да създадем по този начин, че хората да обичат Европа повече "

Трябва да създадем по този начин, че хората да обичат Европа повече. Това съобщи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел във връзка идното след часове отдръпване на Англия от Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

Занапред би трябвало да взимаме поради доста повече упованията на жителите на Европейски Съюз, европейските хрумвания и желания би трябвало да бъдат по-ясно изразявани, добави той. По неговите думи Европейски Съюз отваря със смесени усеща нова страница и следва да стартира да работи повече за жителите. Мишел предизвести, че колкото повече Англия се отдалечава от европейските условия, толкоз по-ограничен достъп ще има до единния пазар.

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли уточни, че Европейски Съюз влиза в нов исторически стадий доста по-единен. Въпросът е за какво толкоз доста хора желаят да разрушат Европейски Съюз, в това число в страните от Общността. Има сили, които желаят да разбият Европейски Съюз, тъй като се плашат от света на разпоредбите, добави той. По неговите думи гражданското общество би трябвало да бъде в центъра на европейските старания.

Фон дер Лайен съобщи още, че Европейски Съюз губи прагматична страна, стъпила на земята. Тя добави, че в идващите дни Европейска комисия ще показа предлагането за насоки в договарянията с Лондон за бъдещите връзки. Искаме бъдещите връзки да бъдат допустимо най-хубави, само че в никакъв случай няма да бъдат такива, каквито бяха до момента, разясни Фон дер Лайен.

Всичко, което би трябвало да знаете за: След Брекзит (456)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР