Европейският съюз ще отпусне на Албания 14,5 милиона евро за

...
Европейският съюз ще отпусне на Албания 14,5 милиона евро за
Коментари Харесай

ЕС ще финансира преброяването в Албания

Европейският съюз ще отпусне на Албания 14,5 милиона евро за осъществяване на броене на популацията и семействата през 2020 година
Новината бе оповестена от посланика на делегацията на Европейски Съюз в Тирана Луиджи Сореца, който добави, че преброяването е обвързване на Албания за доближаване до Европейски Съюз, съобщи БГНЕС. 
„ Преброяването е основа на Албания за Европейски Съюз. Ефективната политика за европейска интеграция се основава на тези данни, които би трябвало да бъдат цялостни. Ето за какво Европейски Съюз подхваща непрекъснати стъпки за директно събиране и сравняване на данни, които би трябвало да бъдат цялостни и надеждни. Европейската комисия оцени, че преброяването от 2011 година не е осигурило правата на жителите да заявяват своя етнически генезис и религиозни убеждения “, сподели Сореца.
Статистическият институт ще организира тази значима статистическа интервенция през октомври и ноември 2020 година, като включва 8 500 преброители.
За първи път във формуляра за броене ще има рубрика, в която жителите ще могат да изразят, по избор, етническа и религиозна принадлежност.
Според преброяването, извършено през октомври 2011 година, в Албания има население от 2 891 977 души. От общо преброеното население в Албания има 1 421 810 непрекъснати поданици, а други обитават в чужбина до една година. В съпоставяне с данните от преброяването от 2001 година общото население понижава със 7,7 % заради емиграцията и намаляващата раждаемост.
Преброяването е бойкотирано от членове на малцинствата, само че преброителите ще ги преброяват въз основа на данни от службите на обитаемото място.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР