Европейският съюз ще отложи излизането на Великобритания до февруари 2020

...
Европейският съюз ще отложи излизането на Великобритания до февруари 2020
Коментари Харесай

ЕС ще отложи Брекзит до февруари

Европейският съюз ще отсрочи излизането на Англия до февруари 2020 година, в случай че английският министър-председател Борис Джонсън не успее да получи утвърждение за своята договорка за Брекзит в Народното събрание идната седмица, заяви вестник " Сънди таймс ", представен от Ройтерс.

Според английското издание, което цитира дипломатически източници, се планува Англия да може да напусне по-рано - на 1 или 15 ноември, през декември или януари, в случай че договорката на Джонсън бъде утвърдена, преди да изтече удължаването.

Вестникът показва, че няма да бъде взето решение, до момента в който страните от Европейски Съюз не преценяват възможностите за одобрение на съглашението за Брекзит в Народното събрание. Ако Джонсън се сблъска със съществени компликации или депутатите наложат втори референдум за Брекзит, тогава страни като Германия ще упорстват за по-дълга пролонгация, вероятно до юни следващата година.

Дипломати и чиновници от Европейски Съюз, представени от Ройтерс, споделиха, че според от развиването на събитията във Англия опциите за удължение на периода за Брекзит варират от отсрочване единствено с още един месец, т.е. до края на ноември, до отсрочване с половин година или повече.

На изключителното си съвещание в събота английският парламент не съумя да одобри постигнатото от държавното управление съглашение с Брюксел. След това английският министър председател Борис Джонсън, заставен от признат от Народното събрание закон, изиска публично от ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск тримесечно отсрочване на Брекзит до 31 януари 2020 година, напомня ТАСС. Самият Джонсън обаче не подписа това писмо, а след него изпрати до Туск персонално обръщение, в което съобщи, че самият той е срещу отлагането, което съгласно него " ще накърни ползите на Англия ".

Няма основателни аргументи да се отсрочва излизането на Англия от Европейски Съюз, страната би трябвало да напусне на 31 октомври, съобщи в това време министърът на опазването на здравето Мат Ханкок, представен от Ройтерс.

Министерството на здравеопазването е готово за Брекзит без съглашение и има проекти за доставката на над 12 000 типа лекарства, в случай че Англия напусне Европейски Съюз без съглашение, добави Ханкок.

" Защо би трябвало да има отсрочване? Няма основателни аргументи ", съобщи министърът пред Ай Ти Ви. " Ще напуснем Европейския съюз на 31 октомври, убеден съм ", добави той.

Излизането на Англия от Европейски Съюз ще докара до малко намаление на благосъстоянието, съобщи в това време в изявление за Си Би Ес шефът на Европейската централна банка Кристин Лагард, съобщи ТАСС.

Тя сподели, че Брекзит я натъжава и предизвести, че той ще се отрази " както на Англия, по този начин и на избрани страни: Ирландия, Германия и Холандия ".

" Всички ще усетят малко намаляване на благосъстоянието. Това ще засегне целия останал свят ", добави тя.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР