Европейският съюз ще одобри следващата седмица санкции . Техническите дискусии

...
Европейският съюз ще одобри следващата седмица санкции . Техническите дискусии
Коментари Харесай

ЕС налага санкции на Мианмар следващата седмица

Европейският съюз ще утвърди идната седмица наказания. " Техническите полемики завършват в Брюксел и ще ги потвърдим идващия понеделник ". Това съобщи във вторник френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан по време на чуване във френския Сенат. Той направи изказването след среща на външните министри на Европейски Съюз, съобщи " Ройтерс ".

Според дипломати и вътрешни документи, видени от " Ройтерс ", ограниченията ще бъдат ориентирани към компании, предоставящи финансова поддръжка на въоръжените сили на Мианмар. Докато блокът поддържа оръжейно ембарго против Мианмар и ползва наказания против някои висши военни офицери от 2018 година, ограниченията ще бъдат най-значимите от преврата. " Очевидно ние ще спрем всякаква поддръжка, а също по този начин ще има ограничения, ориентирани непосредствено към виновните за военния прелом и удрящи индивидите и техните лични стопански ползи ", сподели Льо Дриан.
 Най-малко 149 убити в Мианмар от началото на преврата
Най-малко 149 убити в Мианмар от началото на преврата

Само през вчерашния ден и завчера са били убити близо 100 души

Припомняме, че минимум 149 души са били убити в Мианмар след преврата на 1 февруари, в това число петима в ареста , разгласи чиновник на Организация на обединените нации по правата на индивида, откакто през последните дни бяха извършени всеобщи погребения на десетки убити от силите за сигурност. Ревизираната оценка на броя на починалите следва най-кръвопролитния ден от шестте седмици след идването на власт на военните, откакто 74 протестиращи бяха убити в неделя, последвани от 20 души на идващия ден.

Антониу Гутериш, общоприет секретар на Организация на обединените нации, е ужасяващ от ескалиращото принуждение и прикани интернационалната общественост да помогне за преустановяване на репресиите , сподели неговият представител, до момента в който Съединени американски щати също осъдиха кръвопролитията.

Държавната телевизия MRTV разгласи, че е въведено военно състояние в някои елементи на Янгон , а военни командири ще поемат администрацията на кварталите и съдилищата .

Армията настоя, че е взела властта, откакто обвиняванията ѝ за имитация на изборите на 8 ноември, извоювани от Националната лига за народна власт на Аун Сан Су Чи, бяха отхвърлени от изборната комисия. Армията даде обещание да организира нови избори, само че не е определила дата.

Военните управляваха някогашната английска колония в продължение на десетилетия след прелом през 1962 година и започнаха крути ограничения против протестите, преди да стартират равномерен преход към народна власт преди десетилетие.
 Военната хунта в Мианмар окупира лечебните заведения и университетите
Военната хунта в Мианмар окупира лечебните заведения и университетите

Още двама души са убити, откакто полицията е разкрила огън по протестиращи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР