Европейският съюз ще обяви по-късно днес нови задължителни мерки за

...
Европейският съюз ще обяви по-късно днес нови задължителни мерки за
Коментари Харесай

Какво точно съдържа новият план за прием за бежанци и мигранти срещу пари?

Европейският съюз ще разгласи по-късно през днешния ден нови наложителни ограничения за ръководство на миграционните потоци - един от противоречивите въпроси, който разделя блока от няколко години насам,.
Новите оферти, подкрепени от Германия, ще дават.
 Европейски Съюз ускорява натиска да се одобряват мигранти и бежанци против пари Европейски Съюз ускорява натиска да се одобряват мигранти и бежанци против пари
Европейският съюз (ЕС) готви нови, наложителни ограничения за ръководство на миграцията, които ще слагат на тестване единството на Блока к...
Пакетът от ограничения ще се концентрира и върху въвеждането на механизми, посредством които страните от блока ще могат споделят приемането на идващите мигранти на европейските крайбрежия.
Напълно евентуално е новите оферти да срещнат съпротива от някои страни членки. Още по време на притока на мигранти и бежанци през 2015 година, основно през Италия и Гърция, 27-те страни не съумяха да реализират консенсус по въпроса за приемането им.
Италия и Гърция упрекнаха по-богатите северни страни, че не са съумели да създадат задоволително, като редица страни от ЦИЕ намерено се съпротивиха на концепцията да одобряват наложителна квота от мигранти.
Какво съдържа проектът?
Така нареченият „ Задължителен механизъм за взаимност “ ще задължи всяка страна членка да одобри избран брой бежанци в подмяна на 10 000 евро (9 200 английски лири; 11 750 долара) за възрастен и 12 000 евро за непридружено дете. Държавите от Европейски Съюз, които не съблюдават ограниченията, могат да бъдат изправени пред правосъдни дейности и огромни санкции.
 Организация на обединените нации: Механизмите на Европейски Съюз за мигрантите не работят Организация на обединените нации: Механизмите на Европейски Съюз за мигрантите не работят
Неотдавнашните събития в Гърция демонстрираха, че актуалната система за бежанци и мигранти в Европейския съюз е неработеща и постоянно има опуст...
Новият пакет, подсилен най-силно от Германия и канцлера Ангела Меркел, беше препоръчан, откакто пожари на гръцкия остров Лесбос оставиха над 12 000 мигранти и бежанци без заслон.
По-рано този месец Германия съобщи, че 10 европейски страни са се съгласили да одобряват 400 непридружени малолетни, избягали от пожара в лагера " Мория ". По-голямата част от тях ще бъдат признати от Германия и Франция.
Мерките, които ще бъдат оповестени по-късно през днешния ден, се чака да очертаят юридическа рамка за шерване на мигрантските и бежански потоци в Европейски Съюз.
Въпреки че едно от предложенията се концентрира върху по-бързото култивиране на документите на новопристигналите, настоящето предписание, обвързващо убежището с първа страна на идване, като да вземем за пример Гърция, е малко евентуално да се промени.
Предвижда се и по-бързото връщане на мигранти, чиито молби за леговище са отхвърлени със съдействието на трети страни отвън Европейски Съюз, които също са наранени от миграцията.
 Хиляди стачкуваха в Германия в отбрана на бежанците Хиляди стачкуваха в Германия в отбрана на бежанците
Хиляди излязоха по улиците на немските градове, призовавайки Европейския съюз да предприеме дейности, помагайки на търсещите леговище...
Анита Бей Бундегаард от благотворителната организация „ Спаси децата “ съобщи, че проектите, обръщащи особено внимание към децата, са добра стъпка напред, само че от организация се притесняват, че новите ограничения „ рискуват да повторят същия непълен метод “, довел до пожара в " Мория " и по-ранни произшествия.
Същевременно Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБООН) и Международната организация по миграция (МОМ) излязоха със взаимно изказване, призоваващо за „ в действителност общ и кардинален метод “ на европейските политики в региона на миграцията и търсещите леговище.
" Настоящият метод в Европейски Съюз е неупотребим, неплатежоспособен и постоянно носи има опустошителни последствия за хората ", споделиха от Организация на обединените нации,
Още за позицията им.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР