Европейският съюз ще обмисли днес по-отбранителна стратегия спрямо Китай. Това

...
Европейският съюз ще обмисли днес по-отбранителна стратегия спрямо Китай. Това
Коментари Харесай

ЕС мисли за отбранителна система спрямо Китай

Европейският съюз ще обмисли през днешния ден по-отбранителна тактика по отношение на Китай. Това може да даде сигнал за възможен завършек на свободния достъп на китайските компании в Европа, какъвто обаче Пекин не дава на европейските компании, съобщи Ройтерс.

На фона на американско-китайското съревнование за икономическо и военно превъзходство европейските водачи ще се опитат да намерят "среден път " по време на вечерята на срещата на върха в Брюксел.

Очаква се на следващия ден при визитата на китайския президент Си Цзинпин в Рим Италия да подпише съглашение, с което страната ще се причисли към китайския инфраструктурен план "Един пояс, веднъж ". Страната ще стане първата страна от Г-7, която публично ще утвърди самодейността с подписването на меморандум за съгласие.

В този подтекст еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом съобщи през днешния ден на конференция за трансатлантическите връзки, че интернационалният стопански ред се е трансформирал.

Китай се е трансформирал в стопански и геополитически съперник, съобщи Малмстрьом преди срещата на водачите на Европейски Съюз, отдадена на Брекзит и на европейските връзки с Китай.

На фона на започващата обиколна на китайския президент във Франция и Италия европейските водачи, които са разграничени в отношението си към Китай, желаят да показват единен фронт на срещата на върха на Европейски Съюз - Китай на 9 април.

Според проектоизявление за тази среща, до което Ройтерс е имал достъп, Европейски Съюз ще се опита да сложи периоди на Китай да извърши обещанията си за търговията и вложенията, от които Пекин неведнъж се е отдръпвал.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР