Европейският съюз ще наложи отново ограничения за пътници, влизащи в

...
Европейският съюз ще наложи отново ограничения за пътници, влизащи в
Коментари Харесай

За пръв път от месеци ЕС отново забрани влизане в страните членки

Европейският съюз ще наложи още веднъж ограничавания за пасажери, влизащи в блока от Канада, Тунис и Грузия, заради опасения, свързани с пандемията от ковид, и ще извади от " забранителния лист " Сингапур, оповестиха дипломати, представени от ДПА и Ройтерс.

За първи път от два и половина месеца Европейски Съюз стяга рестриктивните мерки за пътешестване.

Пътниците, идващи от Канада, Тунис и Грузия, на които до момента се позволяваше да влизат в блока, в този момент ще бъдат допускани в Европейски Съюз, в случай че се реши, че аргументите за пътуването им са основни.

Наложените ограничавания за идващи от Сингапур бяха анулирани.

Постоянните представители на страните членки в Европейски Съюз се споразумяха за измененията през днешния ден, оповестиха европейски дипломати пред ДПА.

Според променените разпореждания, които към момента не са одобрени дефинитивно, единствено жителите на Сингапур, Австралия, Япония, Нова Зеландия, Руанда, Южна Корея, Тайланд и Уругвай могат да влизат в блока без ограничавания.

В началото на пандемията 27-те страни членки на Европейски Съюз, с изключение на Ирландия, както и нечленките Швейцария, Норвегия, Лихтенщайн и Исландия, не разрешиха всички пътувания към блока, които не са обосновани със основни аргументи, напомня ДПА.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР