Европейският съюз ще изпрати през 2019 г. експертна мисия в

...
Европейският съюз ще изпрати през 2019 г. експертна мисия в
Коментари Харесай

ЕС ще изпрати в Украйна мисия за подготовка на помощ за региона на Азовско море

Европейският съюз ще изпрати през 2019 година експертна задача в Украйна, която да приготви оказването на помощ на района на Азовско море, потърпевш от " рестриктивните мерки над корабоплаването в района ". Това се споделя в заключителния документ, признат на състоялото се през днешния ден в Брюксел съвещание на Съвета на асоциацията Европейски Съюз - Украйна, представен от ТАСС. От украинска страна в съвещанието взе участие министър председателят на страната Володимир Гройсман, а от Европейски Съюз - висшата му представителка по външните работи и политиката за сигурност Федерика Могерини.

" Европейски Съюз е подготвен да предприеме ограничения за усилване на своята поддръжка, и по-конкретно, на потърпевшите от ситуацията в Азовско море райони на Украйна. В този подтекст Европейски Съюз има намерение да изпрати оценъчна задача в Украйна при започване на 2019 година ", се споделя в документа.

На взаимна конференция с Гройсман след съвещанието Могерини отхвърли да разяснява изказванието на съветския външен министър Сергей Лавров, че Украйна приготвя провеждането на нови провокации против Русия. Тя уточни също, че потреблението от Русия на военна мощ против украинските кораби няма никакво опрощение.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР