Европейският съюз ще изчака до гласуването на сделката за Брекзит

...
Европейският съюз ще изчака до гласуването на сделката за Брекзит
Коментари Харесай

ЕС решава дали да отложи Брекзит след вторник

Европейският съюз ще изчака до гласуването на договорката за Брекзит от английските депутати във вторник преди да вземе решение за вероятно отсрочване излизането на Англия от Европейски Съюз, написа " Гардиън ".

Брюксел няма предпочитание да бъде въвличан в политическата драма в Уестминстър.

В понеделник и вторник депутатите евентуално ще гласоподават поредност от ремонти на договорката , в това число и предложение дали да се организира нов референдум.
 Борис Джонсън изпрати в Брюксел искане за отсрочване на Брекзит - без подписа му
Борис Джонсън изпрати в Брюксел искане за отсрочване на Брекзит - без подписа му

Във второ писмо той изяснява, че отлагането ще е грешка…

Посланиците на страните членки на Европейски Съюз се срещнаха тази заран и реализираха единодушие съглашението за Брекзит да бъде изпратено на Европейския парламент в понеделник . Евродепутатите могат да го гласоподават в четвъртък, в случай че Камарата на общините даде утвърждението си.

Главният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние разяснява след срещата през днешния ден с посланиците, че процесът по ратификация в Европейски Съюз ще продължи " обикновено ".

До вторник ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск ще се съветва с евролидерите и държавните управления дали да се отсрочи Брекзит. Посланиците на страните членки не разискаха въпроса на днешната среща.
 На Острова: „ Камарата на глупаците” унизи Борис Джонсън
На Острова: „ Камарата на простаците ” унизи Борис Джонсън

Вестниците на Острова работиха до късно вечерта в събота, с цел да показват обстановката във Англия

Въпреки опитите на " Даунинг стрийт " да размъти водите, писмото на премиера Борис Джонсън с молба за отсрочване на Брекзит беше публично признато от Туск в събота вечерта . По-рано същия ден Джонсън съобщи пред Камарата на общините, че не има вяра, че Европейски Съюз ще предложи ново отсрочване и се закани, че няма да договаря с Брюксел за поредна пролонгация.

Малко по-късно министър председателят изпрати общо три писма на Брюксел : фотокопие на молбата, която той трябваше да изпрати в сходство със Закона Бен, само че без подписа му, писмо с пояснение от посланика на Англия до Европейски Съюз и персонално писмо, в което се изяснява за какво " Даунинг стрийт " не желае отсрочване.
 Европейски Съюз чака бърз отговор от Англия по пропадналото гласоподаване за Брекзит
Европейски Съюз чака бърз отговор от Англия по пропадналото гласоподаване за Брекзит

Британското държавно управление предлага Камарата още веднъж да разиска плана в понеделник

Високопоставени представители на Европейски Съюз разясниха, че по време на разискванията на срещата на върха на Европейски Съюз в четвъртък те са декларирали, че ще одобрят ново отсрочване, като даже и френският водач Еманюел Макрон не е предложил нещо друго.

Говорителят на френския водач съобщи в събота вечерта, че всяко ново отсрочване " не е в безстопанствен интерес " и прикани Камарата на общините да гласоподава договорката.

Европейският парламент, който ще заседава в Страсбург идната седмица, може да ратифицира договорката единствено откакто бъде утвърдена от Камарата на общините.

Следващото съвещание на евродепутатите е на 14 ноември , в случай че не бъде планувано изключително съвещание, което прави 30 ноември евентуален нов ден за Брекзит, в случай че Камарата на общините утвърди съглашението до тогава.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР