Европейският съюз ще инвестира 10 милиарда евро за европейски инвестиции

...
Европейският съюз ще инвестира 10 милиарда евро за европейски инвестиции
Коментари Харесай

ЕС ще инвестира 10 милиарда в Западните Балкани

Европейският съюз ще влага 10 милиарда евро за европейски вложения в Западните Балкани – в инфраструктура и цифрова мрежа. Това стана ясно на днешната среща на високо равнище в София, чийто акцент са точно Западните Балкани.

Стабилността на Балканите е непоклатимост и за Европейски Съюз, съобщи ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни на конференция през днешния ден в НДК. Той уточни, че този район е европейски и означи, че политиката за Западните Балкани е доста значима за Европейски Съюз.

Напълно поддържам дейностите на комисаря Габриел за роуминга и цифровата политика в този район, означи още Антонио Таяни. Той добави, че европарламентът е мощно зает. Таяни сподели, че се е срещнал със сръбския президент Вучич и изрази единодушие с предлагането на Европейска комисия за допустимо участие на Сърбия и Черна гора до края на 2025 година.

Същевременно ръководителят на Екологичен потенциал подсети, че би трябвало да се почитат европейските правила и да се работи интензивно през идващите години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР