Европейският съюз се подготвя за възможността Брекзит да бъде отложен,

...
Европейският съюз се подготвя за възможността Брекзит да бъде отложен,
Коментари Харесай

The Independent: ЕС се подготвя за възможността Брекзит да бъде отложен

Европейският съюз се приготвя за опцията Брекзит да бъде отсрочен, написа английският вестник The Independent. Европейският съюз се приготвя за опцията за отсрочване на Брекзит, защото договарянията с Обединеното кралство наподобява все по-малко евентуално да доведат до работлив край във времето.

документи, направени от Европейския съвет, демонстрират, че блокът възнамерява какво да прави " при положение, че Обединеното кралство към момента е член на Съюза " след март 2019. Отделно длъжностните лица на Европейската комисия разискват в детайли практическите въпроси, свързани с удължаването на диалозите на Брекзит, съгласно източници, представени от немския вестник Handelsblatt.

Ирландският министър председател Лио Варадкар съобщи тази седмица, че има " редица разнообразни сюжети, които биха могли да зародят, в случай че няма договорка до март “ - признавайки, че " е допустимо да се удължи член 50, с цел да може договарянията да се проведат ".

По принцип процедурата по член 50 продължава тъкмо две години, само че могат да бъдат удължени с експлицитното и единомислещо позволение на всички държави-членки на Европейски Съюз. Всяко доста удължение може да значи, че Англия ще би трябвало да организира избори за Европейски парламент през май идната година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР