Европейският съюз се опитва да повиши устойчивостта си на кибернамеси

...
Европейският съюз се опитва да повиши устойчивостта си на кибернамеси
Коментари Харесай

Осем страни от ЕС настояват за санкции срещу извършители на кибератаки

Европейският съюз се пробва да увеличи устойчивостта си на кибернамеси и група страни членки отпред с Холандия настояха през днешния ден да се одобряват наказания против причинителите на хакерски атаки, съобщи Франс прес.

На заседание на външните министри в Люксембург осемте страни - Холандия, Англия, Финландия, Дания, Литва, Естония, Латвия и Румъния - приканиха за незабавно основаване на правна рамка, която ще разреши да се вземат наказателни ограничения против компютърните пирати.

" Отсъствието на твърди интернационалните дейности основава чувството, че хакерските атаки ще остават безнаказани ", предизвестяват страните в обща позиция, копие от която е получила Агенция Франс Прес.

" Всички са съгласни да се наложат наказания, само че на първо време би трябвало да се разберем за правната рамка, защото пораждат доста въпроси като доказването на отговорността за дадена офанзива ", изясни посланик.

" Темпът на офанзивите доста се форсира. Този подтекст трансформира въвеждането на един подобен режим в незабавен приоритет ", акцентират осемте страни и приканват европейските водачи да поддържат публично предлагането им на идната среща на върха в Брюксел тази седмица.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР