Европейският съюз се нуждае от ясни политически цели, за да

...
Европейският съюз се нуждае от ясни политически цели, за да
Коментари Харесай

ЕС въвежда зелени производствени стандарти

Европейският съюз се нуждае от ясни политически цели, с цел да реализира въглеродно неутрална, екологично устойчива, без токсични субстанции и изцяло кръгова стопанска система най-късно до 2050 година, споделят евродепутатите.

В сряда комисията по околна среда, публично здраве и сигурност на храните одобри своя отчет за новия проект за деяние на Европейски Съюз за кръговата стопанска система с 66 гласа „ за “, 6 „ срещу “ и 7 „ въздържали се “.

Евродепутатите акцентират, че актуалната линейна стопанска система "вземи-направи-изхвърли “ би трябвало да се трансформира в в действителност кръгова стопанска система, учредена на редица основни правила като попречване на разхищаването и понижаване на силата и потреблението на запаси. Продуктите би трябвало да бъдат проектирани по метод, който понижава отпадъците, нездравословните субстанции и замърсяването и пази човешкото здраве.

Потребителските изгоди от кръговата стопанска система би трябвало да бъдат ясни, споделят евродепутатите.

Те приканват за научно обосновани обвързващи цели на Европейски Съюз до 2030 година за отпечатъка върху потреблението и потреблението на материали, обхващащи целия витален цикъл на всяка категория артикули, пуснати на пазара на Европейски Съюз. За тази цел те упорстват Комисията да вкара през 2021 година хармонизирани, съпоставими и единни индикатори за производството на материали и потреблението.

Комитетът по околна среда също по този начин приканва Комисията да предложи характерни за продуктите обвързващи цели за преработване, като в същото време подсигурява успеваемостта и сигурността на съответните артикули и че те са проектирани да бъдат рециклирани.

Членовете на Екологичен потенциал упорстват, че през 2021 година би трябвало да бъде показано ново законодателство. То би трябвало да откри хоризонтални правила на резистентност и характерни за продукта стандарти, тъй че продуктите, пуснати на пазара на Европейски Съюз, да са трайни, неведнъж използваеми, елементарно да се ремонтират, да не са токсични, да бъдат осъвременени и рециклиран и са ресурсно и енергийно ефикасни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР