Европейският съюз се договори да намали емисиите на въглероден диоксид

...
Европейският съюз се договори да намали емисиите на въглероден диоксид
Коментари Харесай

В ЕС се разбраха камионите сериозно да намалят CO2 емисиите

Европейският съюз се контракти да понижи излъчванията на въглероден диоксид (CO2) от нови камиони и рейсове с 30 % до 2030 година, което е част от уговорката на Общността да понижи производството си на парникови газове, оповестява " Ройтерс ".

Европейският парламент и Европейският съвет, който съставлява 28-те страни членки на Европейски Съюз, реализира компромис, според който ще бъдат понижени междинните излъчвания на СО2 спрямо равнищата от 2019 година, се прецизира в изказване на Европейската комисия.

" За първи път имаме обвързващи цели за понижаване на излъчванията на СО2 за камиони на ниво Европейски съюз, в това число явен тласък за камиони с нулеви и ниски излъчвания ", разяснява евродепутатът от зелените Бас Айкхаут в " Туитър ".

Понастоящем Европейски Съюз няма ограничавания за излъчванията от тежкотовалните транспортни средства, за разлика от други страни като Съединени американски щати, Китай, Япония и Канада. Камионите съставляват съвсем една четвърт от излъчванията, свързани с превоза.

Ограниченията в транспортния бранш, единственият, в който излъчванията към момента се усилват, имат за цел да оказват помощ на Общността да извърши цялостната си цел за понижаване на парниковите газове с минимум 40 % под нивата от 1990 година до 2030 година според договореностите от Парижкото съглашение, което беше подписано през 2015 година

Европейският съюз също по този начин има упоритостта да се трансформира в безпристрастен във връзка с климата от 2050 година, което значи на практика да не отделя излъчвания с парников резултат.

През декември Европейски Съюз реализира съгласие по цели за понижаване на излъчванията от коли и микробуси.

Асоциацията на европейските автомобилни производители (ACEA) лобира за надалеч по-ниски цели за понижаване на излъчванията за камиони, изтъквайки, че техният капацитет за електрификация е надалеч по-нисък, в сравнение с за коли, изключително за камиони за транспорти да дълги дистанции.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР