Европейският съюз създава европейски фонд от 100 милиарда евро за

...
Европейският съюз създава европейски фонд от 100 милиарда евро за
Коментари Харесай

„Файненшъл Таймс“: ЕС създава фонд на бъдещето от 100 млрд. евро

Европейският съюз основава европейски фонд от 100 милиарда евро за вложения в стратегически браншове, в които общността изостава от световните си съперници. Това написа английският вестник „ Файненшъл Таймс “ /ФТ/, който е съумял да се запознае със съответните документи на Европейски Съюз.
Така нареченият Европейски фонд за бъдещето ще финансира вложенията на страните-членки във водещите индустриални групи и компании, способни да конкурират, такива корпорации, като „ Google “ и „ Епъл “, а също по този начин „ Алибаба “, оповестява БГНЕС.

Създаването на сходен фонд би трябвало да бъде отговор на апелите на Франция и Германия „ да се основат такива принадлежности за нападателна индустриална политика “, която да отбрани европейския бизнес от недобросъвестната конкуренция.

Авторите на плана показват също по този начин, че фирмите отвън рамките на Европейски Съюз „ имат невиждани финансови средства, което може да нанесе пагубен удар по иновационната динамичност на Европейски Съюз и индустриалното състояние на общността в избрани браншове “. Става дума за такива отвъдокеански софтуерни колоси, като „ Google “, „ Епъл “, „ Facebook “ и „ Амазон “, а също по този начин китайските „ Байду “, „ Алибаба “ и Tencent, диктуващи в световната цифрова промишленост.

„ В Европа няма такива компании. Това основава риск за икономическия напредък, работните места и въздействието на Европа в основни стратегически браншове “, се установи в документите на Европейски Съюз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР