Европейският съюз създаде днес звено от следователи заради очакваното нарастване

...
Европейският съюз създаде днес звено от следователи заради очакваното нарастване
Коментари Харесай

Ново звено в Европол ще се бори с финансовите престъпления и измамите със субсидии в ЕС

Европейският съюз сътвори през днешния ден звено от следователи поради предстоящото повишаване на финансовите закононарушения в икономическата рецесия, провокирана от пандемията от Ковид-19, и измамите с държавни дотации, съобщи Ройтерс.

Европейският център за финансови и стопански закононарушения ще бъде под шапката на Европол и в него ще работят 65 анализатори, които ще събират и обменят информация.

"Последиците от пандемията от COVID-19 отслабиха стопанската система ни и сътвориха нови уязвими места, където може да се появи престъпност ", сподели шефката на Европол Катрин Де Бол.

Европол разруши незаконна група за контрабанда с нуклеарни материали

Центърът ще се концентрира върху битката с прането на пари, измамите и корупцията, които нормално нарастват по време на икономическа рецесия.

Европол сподели, че браншове като строителство, туризъм, хотелиерство и ресторантьорство са най-податливи на попадане в ръцете на незаконни организации.

Субсидиите, раздавани по време на пандемията, "ще попаднат под прицела на нарушители, които целят да усвоят общественото финансиране ".

Анализаторите на Европол ще оказват помощ на управляващите на 27-те страни от Европейски Съюз да водят следствия за възможни финансови закононарушения и да обменят информация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР