Европейският съюз, САЩ и Южна Африка временно ще блокират употребата

...
Европейският съюз, САЩ и Южна Африка временно ще блокират употребата
Коментари Харесай

САЩ, ЕС и Южна Африка блокират временно ваксината на J&J

Европейският съюз, Съединени американски щати и Южна Африка краткотрайно ще блокират използването на еднодозовата ваксина на Johnson & Johnson против COVID-19 след докладваните през вчерашния ден данни за кръвни съсиреци.

Според Агенцията за надзор на храните и медикаментите в Щатите измежду ваксинираните към 6.8 млн. души с препарата на J&J в страната има шест случая на тромбоза при дами на възраст сред 18 и 48 години, а случаят е сходен на този с AstraZeneca, съобщи „ Би Би Си “.

Здравните регулатори в Съединени американски щати предложиха използването на имунизацията да бъде прекратено, след което рекомендацията стана решение, което ще е в действие, до момента в който не приключат по-нататъшните проучвания за сигурността на препарата.

Съответно, разпространяването на препарата в Европейски Съюз краткотрайно е спряно, а Южна Африка, която към този момент стартира да го слага на жители, приключи имунизацията, макар че досега не е записала случаи на формиране на кръвни съсиреци. От средата на февруари насам в Южна Африка са имунизирани близо 300 хиляди медицински служащи.

Ваксината на Johnson & Johnson е създадена главно в нейния фармацевтичен клон в Белгия, прочут като Janssen. Тя може да се съхранява при естествени температури в ледник, което улеснява превозването ѝ при по-горещ климат, както и в по-отдалечени региони.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР