Европейският съюз съобщи, че е започнал задълбочена проверка на испанския

...
Европейският съюз съобщи, че е започнал задълбочена проверка на испанския
Коментари Харесай

ЕС започва антитръстова проверка на испанската държавна железопътна група

Европейският съюз заяви, че е почнал задълбочена инспекция на испанския държавен железопътен оператор Renfe заради опасения, че е злоупотребил с господстващото си състояние на пазара на железопътния превоз в страната.


Разследването ще " оцени дали Renfe може да е злоупотребил с господстващото си състояние на испанския пазар на пътнически железопътен превоз, като е отказал да даде цялото си наличие и данни в действително време на конкурентни платформи за продажба на билети ", съобщи Европейската комисия.

Антитръстовият регулатор на блока, съобщи, че такива платформи демонстрират предложения на разнообразни железопътни превозвачи и дават на клиентите услуги за онлайн търсене, сравняване, резервации и заплащане.

" Тези платформи би трябвало да имат достъп до цялостното наличие на Renfe и до данните в действително време, с цел да могат да приспособяват офертите си към потребностите на клиентите ", се споделя още в изказването.


Не е избран краен период за привършване на следствието, само че Комисията прикани Renfe да предложи решения, с цел да отговори на нейните опасения.

Renfe съобщи, че ще окаже " цялостно подпомагане " на следствието, като добави в изказване, че се надява " да се реализира консенсусно решение ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР