„Европейският съюз рискува разцепление, освен ако не реформира спорното правило,

...
„Европейският съюз рискува разцепление, освен ако не реформира спорното правило,
Коментари Харесай

Макрон: Европейският съюз рискува разцепление, ако не спре социалния дъмпинг

„ Европейският съюз рискува разединение, в случай че не реформира противоречивото предписание, позволяващо на фирмите да изпращат краткотрайни служащи от страните-членки с по-ниски заплати в по-богати страни без заплащането на тяхната обществена прехрана на място ". Това разгласи френският президент Еманюел Макрон, представен от „ Франс прес " по време на взаимна конференция с румънския си сътрудник Клаус Йоханис при старта на обиколката си в Югоизточна Европа.

„ Някои политически и бизнес кръгове желаят да употребяват средствата на Европейски Съюз, до момента в който в това време развиват система на обществен и фискален дъмпинг ", съобщи Макрон по време на своето посещаване в Букурещ.

„ Това ще докара до разпад на Европейски Съюз, в случай че няма съглашения за промени по време на срещата на високо ниво в Брюксел през октомври ", добави френският президент, който в четвъртък вечер би трябвало да дойде във Варна.

От своя страна румънският президент Клаус Йоханис съобщи, че директивите на Европейски Съюз по отношение на командированите чиновници би трябвало да бъдат усъвършенствани и изяснени.

„ От една страна има неодобрение във Франция по отношение на недекларираните служащи, въпреки това има мнозина в Източна Европа, в Румъния, които желаят да работят във Франция, Германия и Испания ", съобщи Йоханис по време на конференция в Букурещ с френския си сътрудник Еманюел Макрон.

„ Директивите би трябвало да бъдат изяснени и усъвършенствани ", добави Йоханис.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР