Европейският съюз реши да удължи санкциите срещу Русия с още

...
Европейският съюз реши да удължи санкциите срещу Русия с още
Коментари Харесай

ЕС удължи санкциите срещу Русия с още 6 месеца - до края на януари догодина -

Европейският съюз реши да удължи глобите против Русия с още шест месеца - до края на януари 2023 година

" Съветът на Европейски Съюз реши през днешния ден да продължи с шест месеца до 31 януари 2023 година ограничаващите ограничения, ориентирани против съответни браншове на съветската стопанска система ", се споделя в формалното известие.

Отбелязва се, че в този момент глобите се състоят от необятен набор от секторни ограничения, в това число ограничавания върху финансите, енергетиката, технологиите и стоките с двойна приложимост, индустрията, превоза и първокласните артикули.

Европейски Съюз наложи секторни стопански наказания против Русия за първи път на 31 юли 2014 година в отговор на дейностите на Москва, ориентирани към дестабилизиране на обстановката в Украйна. Те бяха подсилени през септември 2014 година и през март 2015 година

Тези ограничения включват ограничение на достъпа на съветски банки и сдружения до финансовите пазари на Европейски Съюз и възбрана за даване на финансова помощ на съветски финансови институции. Санкциите също по този начин не разрешават директния и непрекия импорт, експорт или трансфер на всевъзможни отбранителни материали и вкарват възбрана за доставки в Русия на артикули с двойна приложимост, които биха могли да се употребяват за военни цели. Санкциите също по този начин лимитират достъпа на Русия до някои чувствителни технологии, които могат да се употребяват в енергийния бранш, по-специално в изследването и добива на петрол.

В допълнение към икономическите наказания Европейски Съюз ползва и други ограничавания против Москва, изключително в отговор на опита за анексиране на Крим и Севастопол, както и за съзнателно дестабилизиране на Украйна, които включват дипломатически ограничения, самостоятелни наказания, в това число забрани за пътешестване и заледяване на сметки, както и целенасочени стопански ограничения, прилагани против стопански субекти в Крим и Севастопол.

На 20 юли посланиците на Европейски Съюз утвърдиха седмия пакет от наказания, който включва възбрана за импорт на злато от Русия и заледяване на активите на Сбербанк. В него се планува и включването на повече от 50 физически и юридически лица в листата със наказания.

На 21 юли Съветът на Европейски Съюз утвърди седмия пакет от наказания против Русия.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР