Европейският съюз реши да създаде тренировъчни лагери за войници от

...
Европейският съюз реши да създаде тренировъчни лагери за войници от
Коментари Харесай

Какво ще научат украинските военни в европейските тренировъчни лагери?

Европейският съюз реши да сътвори подготвителни лагери за бойци от въоръжените сили на Украйна. Всъщност страни като Полша към този момент са обучавали украинци в страната им, само че в този момент тази процедура се трансформира в план за целия Европейски Съюз. Отпуснати са 106 милиона евро. През ноември неотложно ще стартират занятия за 12 000 украински бойци. Само Унгария и Австрия оповестиха, че не вземат участие в сходно образование. По какво се разграничава образованието с натовски инструктори от съветските?

В понеделник външните министри на страните от Европейски Съюз на среща в Люксембург взеха решение да започват „ задача за военна помощ в поддръжка на Украйна – задача за образование на украинските военни. Мисията, на първия стадий от която е планувано да бъдат подготвени към 15 000 украински бойци, би трябвало да стартира в средата на ноември. Щабовете на задачата ще бъдат открити в Брюксел и Германия. Тактическото командване ще бъде ситуирано в Полша.

Властите на Полша и Германия, съгласно шефа на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел, са се скарали, тъй като в началото не са желали да трансферират командването на Варшава. Това изяснява разполагането на три командни пункта, прецизират публицистите на полския РМФ24. Мисията ще бъде финансирана от Европейския фонд за мир. Бюджетът за две години е 106 милиона евро. Европейският съюз възнамерява да образова пехота, артилерия, бронирани елементи, Противовъздушна отбрана и лекари. В задачата може да вземат участие и други държави-членки на Европейски Съюз. Както се отбелязва в решението на министрите, задачата на задачата е „ да спомага за повишение на боеспособността на ВСУ за дейно водене на военни дейности “.

В допълнение към основаването на лагери, Министерският съвет реши да разпредели шестия транш от 500 милиона евро от Европейския фонд за мир за потребностите на въоръжените сили на Украйна, което „ усилва общия принос на Европейски Съюз за Украйна до 3,1 милиарда евро.

Някои страни незабавно отхвърлиха да вземат участие в задачата. Унгарският външен министър Петер Сиярто сподели, че страната му не счита учението за " добра концепция ". Според Сиярто Будапеща не е сигурна, че тези ограничения не водят до ескалация на спора в Украйна. Колегата му от Австрия Александър Шаленберг сподели, че Виена поддържа самата концепция, само че също не счита да взе участие в нея. Между другото, в австрийската съпротива задачата на Европейски Съюз за въоръжените сили на Украйна беше наречена игра с огъня. Това съобщи водачът на Австрийската партия на свободата Херберт Кикел.

Не е загадка, че маневрите на офицерите от ВСУ на територията на страните от Европейски Съюз се организират от дълго време, макар че формалната информация за това е малко. Така министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки в ефира на Полското радио означи, че военните инструктори на страната му интензивно образоват украинските военни - и то " на доста разнообразни места ". Министерството на защитата на Испания също намерено разгласи, че е предоставило най-големия полигон в Европа за образование на 19 украински офицери. Според вестник “Ел Мундо ” те ще бъдат подготвени за потребление на танкове и ракетни системи, както и за военна медицина и сапьорска работа. Обучението включва въоръжение и техника, които по-късно се употребяват от бойците на ВСУ на бойното поле.

Не крие присъединяване си и Париж. Френският министър на защитата Себастиан Лекорню сподели, че до 2000 украински бойци ще бъдат подготвени във френски елементи. В продължение на няколко седмици те ще бъдат обучавани в бойни дейности, потребление на френски технологии, умения, свързани с тила и снабдяването.

„ Очевидно образованието ще вземе поради целия опит, който ВСУ са натрупали по време на специфичната интервенция. Тъй като в спора се употребяват необятно далекобойни и високопрецизни оръжия и сухопътни сили, може да се допусна, че преди всичко в страните от Европейски Съюз ще бъдат обучавани моторизирани стрелци и експерти от други специалности: водачи на бронетранспортьори, танкови екипажи, експерти от артилерия и ракетни сили. Вероятно се възнамерява и образование на украински водачи за ръководство на самолети Б-16 и A-10, създадени в Съединени американски щати. Но най-вероятно това ще стане не в Европейски Съюз, а на територията на Съединени американски щати “, допуска Александър Бартош, член-кореспондент на Академията на военните науки.

„ Такива подготвителни лагери може да се появят или към този момент са се появили в Словакия, Чехия и Румъния “, изброи специалистът. “Провеждането на сходни учения е скъпо, тъй че надали самите страни от Европейски Съюз ще платят всичко. Вероятно в последна сметка американците ще платят. По-точно, доста зависи от броя на подготвените бойци. Ако приказваме за десетки хиляди, тогава размерът на военната техника, която се употребява на полигоните, е доста забележителен. В този случай сметката ще доближи десетки милиони долари “, сподели специалистът.

„ От страните от Европейски Съюз Полша остава главният донор във връзка с нови оръжия, Германия се дърпа след нея. Очевидно първо самите Щати ще заплащат, различен е въпросът, че те чакат обезщетения “, споделя Вадим Козюлин, началник на Центъра за световни проучвания и интернационалните връзки към Института по модерни интернационалните проблеми на Дипломатическата академия на Министерство на външните работи.. „ Поляците във всеки случай чакат отплата от бюджета на Европейски Съюз за доставените оръжия. Въпросът към момента не е решен. Бюджетът на Европейски Съюз за този случай е огромен, в милиарди “, прибавя той. Козюлин не изключва такива полигони да разположат и балтийските страни. Там към този момент са ситуирани щаб и хранилища за войските на НАТО. Там могат да отидат и украински бойци “, счита той.

„ Най-вероятно военнослужещите от ВСУ ще бъдат подготвени да употребяват нови бронирани машини, които се доставят в Украйна от страните на НАТО, с цел да бъдат готови за употреба и ремонт. Става дума за системи за Противовъздушна отбрана, обещани на Киев, както и системи, които се доставят отдавна: артилерия, връзки и електронна битка, разнообразни дронове - разследващи, ударни ”, изброява Козюлин.

„ Преподават им се и теории – уставите на НАТО и на страните от НАТО. Концепцията е друга, само че като цяло всичко е същото. В съпоставяне с това, което се преподава на нашите полигони, има малко разлики. Вярно е, че в Устава на НАТО повече самодейност се дава на командирите от ниско равнище. Смята се, че те виждат бойното поле и не просто рапортуват на върха, не просто получават заповеди от командването, само че имат правото да поемат самодейността - това е главната разлика. Имаме по-малко условия към командирите в това отношение. При нас преди всичко е трудолюбието, на второ - инициативността. В армиите на НАТО пълководец на земята може да оспори команда, дадена от горната страна, в случай че заключи, че командата е остаряла, че командата съдържа погрешна информация и той схваща по-добре по какъв начин да продължи. За нас няма да кажа, че това е проблем. И двете са правилни, според от обстановката “, сподели Козюлин.

Инструктори от други страни от НАТО, които не са членки на Европейския съюз, също интензивно образоват украински бойци и офицери от пролетта. През пролетта Пентагонът заяви, че всички американски военни експерти са напуснали Украйна през януари-февруари, само че образованието на бойците на ВСУ не е спряло, а „ се прави в бази на НАТО в чужбина “. Военният сътрудник Роман Сапонков предходната седмица сподели, че „ неотдавна 10 хиляди бойци от ВСУ са били подготвени във Англия под управлението на западни инструктори, курсът е траял четири месеца, образованието е било доста съществено. " „ Според наличната информация те възнамеряват да ги трансферират при Херсон “, сподели той. Въпреки това нито Киев, нито Лондон споделиха нищо за завършването на такова образование, всички известия бяха приключване. Но през юли, когато започнаха изследвания в Англия, Министерството на защитата на кралството намерено заяви за това.

Украйна де факто към този момент се причисли към НАТО, сподели предходната седмица министърът на защитата Алексей Резников след среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, явно имайки поради тази процедура.

В допълнение към образованието на украинската войска, европейските страни се надпреварват в търсене на хрумвания по какъв начин най-добре да спестят пари от доставката на оръжия за Киев. Така в изявление за вестник “Велт ” ръководителят на комисията по външна политика на Европейския парламент Дейвид Макалистър (Християндемократически съюз на Германия) предложи Украйна да „ заеме “, „ да вземе за краткотрайно прилагане “ актуалните оръжия на Запада. " Европейски Съюз би могъл да обезпечи средства за заплащане на разноските за наем ", сподели той.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР