Европейският съюз реши да прекрати временно спасяването на мигранти със

...
Европейският съюз реши да прекрати временно спасяването на мигранти със
Коментари Харесай

ЕС прекратява спасяването на мигранти във водите на Либия

Европейският съюз реши да приключи краткотрайно спасяването на мигранти със свои кораби във водите на Либия в границите на военноморската задача " София ", съобщи Франс прес.

" На този стадий не бе открито никакво решение по въпроса с разтоварването " на избавените мигранти, съобщи пред Франс прес изискал анонимност европейски чиновник, откакто Италия изиска смяна на разпоредбите за слизането на мигранти на италианска територия.

Между 28-те страни членки на Европейския съюз е било реализирано съглашение за удължаването с шест месеца д о септември тази година на военноморската задача " София ", само че без частта за спасяването на мигранти край крайбрежията на Либия, отбелязва Франс прес.

Удължаването на задачата е обвързвано с два други детайла: въздушни патрули, които да засичат лодки с мигранти в Средиземно море, и битката с трафика на хор а от страна на либийската брегова защита.

Либийската брегова защита избави тази нощ 117 мигранти в Средиземно море, близо до либийския бряг, съобщи ДПА.-->

Агенцията се базира на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците, съгласно който мигрантите са върнати в столицата на Либия Триполи, където им е оказана здравна помощ.

Хиляди мигранти бяга избавени или починаха при рискови опити да стигнат до Европа по море, отбелязва ДПА. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР